Ander thema
Diversiteit en inclusiviteit

Women Can Fight Too by Umas

The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter
Umas is een boksmerk voor en door vrouwen. Met mijn eindexamenwerk focus ik op de community die daarbij hoort. De community bestaat daarmee uit een gemeenschap van vrouwen die een passie hebben voor boksen. Uit onderzoek blijkt dat deze gemeenschap het gevoel van erkenning mist.

Umas streeft ernaar om vrouwen op de kaart te zetten en te laten zien dat er niet maar één definitie is van vrouw zijn; dat vrouwen ook kunnen boksen. Daarmee daagt Umas het stereotiepe beeld van boksende vrouwen uit.

Door middel van social media en het organiseren van evenementen kunnen community leden online en fysiek bij elkaar komen. In beide werkvelden (media & event) staat de vrouw en de bokssport centraal.

Artist statement

Ik ben een bokser en zit bij het nationale team. Ik heb een liefde voor boksen omdat het mij fysiek en mentaal veel sterker heeft gemaakt. Helaas bestaan er nog steeds veel misvattingen rondom het boksen. Het wordt vaak gezien als een gewelddadige mannen sport. Echter is boksen zoveel meer dan dat. Omdat ik weet wat het voor mij heeft betekend, wil ik mijn passie delen en doorgeven aan andere vrouwen. Umas streeft ernaar om vrouwen op de kaart te zetten die een passie hebben voor boksen en te laten zien dat er niet maar één definitie is van vrouw zijn. Daarmee kan Umas een inspiratie zijn voor jonge meisjes.

Ambitions

Over 5 jaar wil ik een grote community opgebouwd hebben. Inmiddels is dan ook het merk gelanceerd. Via het merk komt het geld binnen dat weer geïnvesteerd kan worden in de community. Ik hoop dat we over 5 jaar zo gegroeid zijn dat we binnen de community kunnen bijdragen aan een goed doel.

Learned during the studies

Niet te veel denken, gewoon doen.