Diversiteit en inclusiviteit

WOMAN IN HIPHOP

The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter
De muziekindustrie staat bekend om zijn competitieve en vaak door mannen gedomineerde karakter, wat uitdagingen met zich meebrengt voor vrouwelijke professionals om zich volledig te ontplooien. Mijn onderzoek richtte zich op het creëren van een veilige en inclusieve werkomgeving waarin vrouwelijke professionals kunnen ontwikkelen. Na de ontdekkingsfase bleek dat inclusiviteit en veiligheid essentieel zijn voor het empoweren van vrouwelijke artiesten. De oplossing omvat een strategisch plan met workshops, een ondersteunend netwerk en actieve deelname van deelnemers. Prototypes zijn getest en geëvalueerd door experts uit de muziekindustrie. Sommige delen van de oplossing zijn al geïmplementeerd. Voor de toekomst stel ik een mentorprogramma en regelmatige netwerkevenementen voor, met een gedocumenteerd plan dat continu wordt bijgewerkt voor blijvende ondersteuning, evaluatie en verbetering van de inclusieve en veilige omgeving.

Artist statement

Met een passie voor muziek, creativiteit en organisatie ben ik actief bezig met het opbouwen van mijn carrière als creatief producent in de industrie. Mijn expertise ligt in het produceren van diverse projecten en het aansturen van teams. Mijn focus ligt op het ontwikkelen van innovatieve en hoogwaardige producties.

Ik combineer mijn passie voor muziek en creativiteit om unieke en impactvolle projecten te realiseren. Mijn aandacht voor detail en organisatorische vaardigheden zorgen ervoor dat ik elk project tot in de puntjes uitvoer.
Door mijn ervaring met artiesten, merken en diverse projecten, kan ik een breed scala aan creatieve mogelijkheden bieden en tot uiting brengen in mijn werk. Mijn betrokkenheid bij het ondersteunen van opkomend talent en het begeleiden van creatieve projecten bij Broedplaats Meervaart Studio geeft mijn werk een sociaal en artistiek aspect dat het uniek maakt.

Ambities

Mijn ambitie is om mijn carrière als creatief producent verder uit te bouwen en nieuwe uitdagende projecten aan te gaan. Over vijf jaar zou ik graag nog een keer willen meewerken aan de productie van een bioscoopfilm, aangezien dat een geweldige ervaring was. Mijn ultieme doel is om internationaal samen te werken met verschillende artiesten die ik goed vind en waarin ik veel potentie zie. Het idee om creatieve projecten op wereldwijde schaal te realiseren en bij te dragen aan unieke en inspirerende content spreekt me aan. Ik hoop over vijf jaar een stap te hebben gezet richting deze internationale samenwerkingen en mijn passie voor muziek en creativiteit op een breder podium te kunnen delen.

Geleerd tijdens de studie

Tijdens mijn studie heb ik geleerd dat doorzettingsvermogen, teamwork en creatief denken heel belangrijk zijn in de entertainmentindustrie. Ook heb ik waardevolle ervaring opgedaan tijdens mijn stage bij 101Barz, waar ik veel heb geleerd over de muziekindustrie in Nederland. Mijn minor tripje naar Londen heeft mij persoonlijk enorm laten groeien en mijn horizon verbreed. Het belang van organisatie, planning, flexibiliteit en vooral doorzettingsvermogen in deze industrie, heb ik tijdens mijn studie ontwikkeld. Deze vaardigheden vormen de basis voor mijn carrière als creatief producent.