Diversiteit en inclusiviteit

Wild Research

The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter
Wild Research is een onderzoek naar wiskundig spel bij kleuters. Het is ook de ontstaansgeschiedenis van het spelmateriaal Wixit. Het is een crossover tussen wiskunde en creativiteit, maken en onderzoeken. Een ode aan verwondering, spel, ontmoeten. Wij zijn wiskunde, allemaal...

Artist statement

"Reality is boring. You’d better play with it"

Ik zet me in voor spel in het onderwijs. Door te onderzoeken, te ontwerpen, en met kinderen op avontuur te gaan. Ieder kind heeft recht op spel. En spelen kan overal. In de klas, op het schoolplein of in de natuur.

Ambities

Nu ben ik "klaar", maar de reis gaat gewoon verder. Ik blijf juf Karin maar wil ook andere leerkrachten trainen in meer spel, plezier en verbinding tijdens het lesgeven. Spelmateriaal ontwerpen, onderzoek doen, schrijven over creativiteit en spel. Concreet ga ik komend jaar meewerken aan het opzetten van het Reggio Inspiratie Netwerk en Kennisinstituut.

Geleerd tijdens de studie

Drie jaar geleden begon mijn avontuur aan de HKU. De eerste weken van de nieuwe studie waren betoverend. Als Alice in Wonderland volgde ik het konijn, en viel. Dat vallen werd zweven. En toen ik landde begon het spel.

Met mijn knapzak vol kennis en kunde over spel, creativiteit en maken trek ik nu de wereld in. Ik heb er zin in. Tegen alle klippen op, misschien. De wereld is er de afgelopen drie jaar niet echt leuker op geworden. Maar ik kan niet wachten…..

Wild Research

Een onderzoek naar wiskundig spel, verwondering en leren bij jonge kinderen.