Ander thema

Wie ein See so weit

The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter
Dinsdag 18 juni 2024, om 17:00 in de Fentener van Vlissingenzaal van het HKU Utrechts Conservatorium, Mariaplaats 27 te Utrecht.
Dan is mijn eindexamenwerk, een recital met lied, oratorium, opera en wat kleinkunst. Nieuw gecomponeerd werk door Mees van der Smagt, voor instrumentaal ensemble en tenorsolo. U bentvan harte uitgenodigd.

Artist statement

Ik zing Lied en Opera. Ik vertolk Leven en overleven, ik Leid, en overlijd. Soms Lief en ondersteunend, dan Laf en ontrouw.
In Lofzang en oratorium is er het aloude motto - Laudate et orate. Maar! Ik denk meer vanuit Libretto en overtuiging dan vanuit Lyriek en overdaad.

Ambities

Studeren is leuk en aardig, maar op een bepaald moment houdt het op. Hoe vrij wij als studenten Klassieke Muziek (of, specifiek: Klassieke Zang) ook zijn; een écht volledig vrij optreden binnen het kader van het Conservatorium is natuurlijk niet 100% mogelijk; je hebt de interne en externe eisen van een hoofdvakdocent en de middelen van het Conservatorium zelf (voorbeeld: in J2 wilden wij met de Zanggroep een radicaal ander concept van een voorstelling bedenken: andere instrumenten, locaties, tijden van de dag – maar toch werd het de Grote Zaal, met pianist, op zaterdagavond, net als elk ander concert).
Ik wil buiten het kader van een studie om zoeken naar het concept om mijn eigen geluid ten gehore te brengen.

Geleerd tijdens de studie

Zangtechniek.

Overzicht van publicaties / exposities / prijzen / concerten / voorstellingen etc.

2022 The Crucifixion – J. Stainer T-solo
2022 Stadsopera TRIJN – B. Zimmerman Jongeman 1
2022 cantates BWV30, BWV 140, BWV 80 T-solo
2022 Voorstelling GINGKO or: 56 million years ago there were palm trees on the North Pole
2023 Matthäus-Passion – J.S. Bach T-solo (aria’s)
2023 Dido & Aeneas – H. Purcell Aeneas