Ander thema

Whispers of the Flock

The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter
Mijn portfolio bestaat uit het project "Liquid Paintings” en “The Black Sheep”.

"Liquid Paintings" is een kunstproject voor het Escher Museum, waarin ik stilstaande schilderijen tot leven breng door ze te laten bewegen als water. Ik liet me inspireren door Eschers kenmerkende optische illusies, wiskundige precisie, tesselaties en het thema van oneindigheid.

“The Black Sheep” is een korte film waarin ik met VFX het verhaal vertel over een schaapachtig jongetje dat door een wolf in schaapskleren het bos in wordt gelokt. Door motion capture- en 3D-technieken toe te passen op gefilmde beelden, heb ik mijn denkbeeldige wereld tot leven gebracht. Een verhaal over onschuld en misleiding.

In beide projecten streefde ik om het samenspel tussen 3D en de natuur te laten zien.

Artist statement

Mijn kunst draait om het samenspel tussen 3D en de natuur. Vooral binnen 3D kan ik mijn creativiteit volledig benutten. Het stelt me in staat om het onmogelijke mogelijk te maken en mijn gevoelens als kunstenaar uit te drukken. Elk stuk dat ik maak vertelt een verhaal en brengt mijn verbeelding en emoties tot leven door beeld. Ik haal mijn inspiratie uit de natuurlijke wereld en de denkbeeldige wereld om ons heen. Mijn doel is niet alleen om te laten zien wat er mogelijk is, maar ook om mensen te raken. Ik geloof dat kunst de kracht heeft om harten te openen en een nieuwe kijk op de wereld te bieden.

Ambities

Mijn passie en ambitie liggen in de wereld van 3D en film, waar ik mijn creatieve energie volledig benut. Ik wil dan ook fictieve wezens ontwerpen voor VFX- of 3D-shortfilmstudio's, waardoor mijn artistieke visie tot leven komt op het grote scherm. Om dit te verwezenlijken, ben ik vastbesloten om mijn vaardigheden verder te ontwikkelen en te verfijnen. Mijn doel is om een rol te vervullen binnen een VFX-studio, waar ik hoop de vrijheid te krijgen om zowel op locatie te filmen als om gedetailleerd onderzoek te doen voor mijn onderwerpen. Door dit wil ik in staat zijn om zelfs de kleinste details te observeren en te begrijpen, om ze vervolgens te vertalen naar 3D-beelden die mijn werk tot leven brengen.

Geleerd tijdens de studie

Een van de meest waardevolle lessen die ik heb geleerd, is mijn vermogen om effectief met uitdagingen om te gaan. Deze reis van groei en zelfontwikkeling omvat niet alleen het oplossen van problemen wanneer dingen niet naar behoren functioneren, maar ook het actief vergaren van kennis over onderwerpen waar ik voorheen weinig bekend mee was. Deze ervaringen hebben mij gevormd tot een veelzijdige en creatieve denker, een ware duizendpoot in mijn vakgebied.

Gedreven door mijn passie voor creëren, ben ik ernaar gestreefd om vanaf het begin te begrijpen hoe ik problemen effectief kan aanpakken. Ik heb geleerd dat het niet alleen gaat om het oplossen van problemen wanneer ze zich voordoen, maar ook om het proactief identificeren en overwinnen van mogelijke obstakels in de vroege stadia van elk project. Door dit te doen, heb ik een basis kunnen leggen voor mijn werk, waardoor ik later in het proces niet gehinderd wordt door onverwachte complicaties. Dit heeft mijn creatieve proces verfijnd en gestroomlijnd, waardoor ik met meer vertrouwen en efficiëntie mijn artistieke visie kan verwezenlijken.

Overzicht van publicaties / exposities / prijzen / concerten / voorstellingen etc.

Escher museum projectie (The Hague Highlights): woensdag 24 januari tot en met zaterdag 10 februari 2024