Where the wild things are

The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter

Mijn ontwerp baseer ik op Where The Wild Things Are (ofwel: Max en de Maximonsters) van Maurice Sendak. Ik ontwerp een locatievoorstelling die zich afspeelt op een open plek in het bos, en baseer mijn ontwerp vooral op het boek MAX (and the wild things) van Dave Eggers.

Artist statement

Ik ontwerp graag ruimtes die kunnen transformeren en verrassen. Ik maak ontwerpen die meer zijn dan ze op het eerste gezicht lijken en kunnen meespelen in een voorstelling. Mijn doel is het maken van een voorstelling die niet los te denken is van het ontwerp. Een ontwerp dat invloed heeft op het spel en verloop van de performance.
Naast ontwerpen, haal ik ook veel plezier uit ambachtelijk werken, en doe ik dit snel en makkelijk. Mijn werk is vaak dromerig of surreëel, ik creëer werelden vanuit mijn perspectief en laat mij inspireren door andere makers en performers. Ik werk graag samen, het interdisciplinaire karakter van het theater is voor mij een onuitputtelijke inspiratiebron.

Ambities

Over 5 jaar maak ik beeldende voorstellingen met andere scenografen en theatermakers. Samen met oud-klasgenoten en andere makers staan we op festivals en .... We werken met muzikanten, dansers, en fysieke spelers.

Geleerd tijdens de studie

Ik heb in de afgelopen 4 jaar veel inzicht ontwikkeld in hoe scenografie een performance kan beïnvloeden en veranderen. Ik ben meer regisserend gaan maken.

Overzicht van publicaties / exposities / prijzen / concerten / voorstellingen etc.

Ik ben genomineerd voor het Harry Wich stipendium voor scenografie.

Voorstellingen:
2021 Bloedbad - Gustav Ernst
2022 Moedermelkfabriek
2022 CAPILUS
2023 GoOr - Gigi Müjde
2023 De Verdronken Dame - Cas van Eck
2023 JUST4KICKS - Jonas van Dalen
2023 Café De Mierenhoop - Koen Dobbelaar
2023 El Mektoub - Abdel Daoudi/Oostpool (stage)
2023 De Eik was hier - Aukje Schaafsma/Tryater (stage)
2023 Rioolkathedraal
2023 The Omen - Tijd van de wolf (stage)
2023 The Neverending Story - Het Filiaal Theatermakers (stage)