Gezondheid en welzijn

When life gives you lemons, squeeze them out in the eyes of your abuser.

The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter
Vanaf mijn vierde jaar ben ik seksueel misbruikt. Voor "When life gives you lemons, squeeze them out in the eyes of your abuser" heb ik een visuele vertaling gemaakt van hoe de gevolgen hiervan zich manifesteren. Om mijn verhaal te vertellen maak ik gebruik van archief beelden, tekeningen, zelfportretten en schilderijen. Ik heb een kleine gecreëerd zodat de bezoeker even kan rondkijken in mijn hoofd.

Artist statement

Ik wil niet dat mijn werk schreeuwt "Kijk naar mij het slachtoffer, kijk wat hij met mij heeft gedaan!" 24 jaar lang droeg ik een geheim met mij mee. En toen kwam ik op een punt waarop ik het niet meer alleen wil dragen. Hier is het. Zie wat je er in wilt zien, voel wat je er bij wil voelen. Voor mij is het een opluchting het niet meer alleen te hoeven dragen.

Ambities

Over vijf jaar hoop ik mijn werk te exposeren in musea en in het professionele werkveld. Ik ben lid van een kunstenaars collectief dat bewustzijn wil creëren en een dialoog wil starten rondom de gevolgen van seksueel misbruik. Ik zal verder gaan met mijn proces rondom heling en gepubliceerd worden in tijdschriften.

Geleerd tijdens de studie

Het belangrijkste wat ik heb geleerd tijdens mijn studie is minder onzeker te zijn over mijn talenten. Ik heb geleerd groot te dromen en hard te werken. Als er (nog) geen plek is voor jouw verhaal of kunst, kan je die zelf creëren.

I didn't stand a chance in those two hands.

Voor mijn scriptie heb ik onderzoek gedaan naar kunstenaars die hun persoonlijke trauma's hebben omgezet naar kunst.