Diversiteit en inclusiviteit
Zorg en welzijn

WHAT TO-> DONE

The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter
Ik heb me dit semester gestort op de vraag: Hoe kan ik ADHD’ers die studeren helpen naar anderen te communiceren waar ze moeite mee hebben door hun ADHD?
Daar is de gesprekstool WHAT TO-> DONE uitgekomen

WHAT TO–> DONE is een tool om erachter te komen waar je moeite mee hebt, zodat jij en anderen hier rekening mee kunnen houden en je elkaar beter kunt ondersteunen.

De tool is bedoeld om te doen met je teamgenoten aan het begin van bijvoorbeeld een project of samenwerking (maar het is ook mogelijk om het individueel te doen).
Er wordt aandacht besteed aan 11 onderwerpen gebaseerd op de executieve functies. Iedere executieve functie heeft drie stellingen die ieder een score krijgen van 1: zeer oneens tot 5: zeer mee eens.
Als alle stellingen zijn beantwoord hebben alle deelnemers een overzicht van hun sterke en zwakke executieve functies. Ze kunnen er als groep naar kijken en er rekening mee houden. Ook zit er in het boekje een aantal tips / tools die zouden kunnen helpen bij bepaalde executieve functies.

Artist statement

Ik wil als ontwerper anderen helpen en inzicht geven in problemen die er spelen. Dit doe ik door makend te onderzoeken en te experimenteren met verschillende vormen en methodes.

Ambities

Ik zou graag aan de slag willen als ontwerper - als freelancer of bij een werkgever. Zolang ik andere mensen kan helpen met mijn werk is het goed!

Geleerd tijdens de studie

Deze opleiding was echt een goede verdieping op mijn vorige. Ik heb geleerd hoe belangrijk onderzoeken is en hoe je dit op allerlei manieren kan doen. Hoe je dit samen doet met je doelgroep en andere betrokkenen en hoe leuk het is om in co-creatie te werken. Ik ben me meer bewust van mijn rol als ontwerper en wat voor impact ik kan maken.

Ik moet beginnen aan het script voor mijn film

Hoe kun je de omgeving van mensen met ADHD, laten begrijpen hoe het is om ADHD te hebben?

Als antwoord op deze vraag heb ik met behulp van mijn persoonlijke verhaal en de ervaringen van andere mensen met ADHD, een korte animatiefilm gemaakt.

Dit project is gedaan vanuit mijn eigen ervaring en fascinatie voor ADHD, en hier ben ik verder op doorgegaan voor mijn afstudeerproject.