Zorg en welzijn

What the Cat Sees

The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter
What the Cat Sees is een korte 2D animatiefilm over een kat die een zorgeloos leven leidt, totdat zijn baasje hem plotseling begint te negeren. Gedurende de film probeert de kat zich aan te passen aan zijn nieuwe leven, terwijl hij ook probeert de band met zijn baasje te herstellen. Het verhaal neemt het perspectief van de kat aan, waardoor de kijker zijn gevoelens en kijk op de wereld kan ervaren. Het toont de liefdevolle en trouwe aard van een kat, en werpt daarnaast een subtiel licht op onderwerpen als geestelijke gezondheid, ziekte en rouw.
Still uit film
Still uit film

Still uit film

Artist statement

Als maker ben ik altijd opzoek. Diverse stijlen, mediums en thema’s zijn mijn creatieve drijfveer. Hiermee creëer ik een breed speelveld voor mezelf. Ik zou mezelf dan ook omschrijven als mixed media kunstenaar, met een voorliefde voor animatie en illustratie.

Met mijn werk geef ik graag wat mee aan anderen. Dit kan een belangrijke boodschap zijn of simpelweg een gevoel. De natuur en persoonlijke ervaringen inspireren mij. Daarnaast houden verhalen mij altijd bezig. Vaak begint een project van mij met een verhaal en vind ik daarna een passend medium om deze mee te vertellen.

Ambities

Ik wil altijd blijven leren en proberen. Daarnaast wil ik blijven focussen op wat ik leuk vind en mezelf verder ontwikkelen op animatie- en illustratiegebied. Dit hoop ik te kunnen doen op een fijne werkplek, maar ook binnen mijn persoonlijke projecten.

Geleerd tijdens de studie

De deuren die voor je opengaan wanneer je verschillende media begint te combineren. Voordat ik aan IMT begon had ik altijd het gevoel dat ik moest kiezen. Wilde ik een animator worden… of toch een filmmaker? Maar waarom niet allebei? Ik heb geleerd open te staan voor het experimentele en op die manier een eigen maakstijl te ontwikkelen die mij onderscheidt van anderen.