Inclusie en diversiteit

What I was reaching to see every morning

The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter
Onze hoofden gevuld met dromen en ambities. We ontdekten onze identiteit. Er was romantisch verlangen naar méér, naar een andere plek. Een verlangen misschien naar het maken van rationele keuzes. Dat waren wij, in onze tienerjaren. Voor Life changing steps volgde ik vier mensen die in hun tienerjaren besloten om hun geboorteland te verruilen voor Gran-Canaria, het Spaanse eiland dat voor mij als tweede thuis voelt. Was het een bewuste vlucht of ingegeven door een droom? Waar hebben de keuzes van toen naartoe geleid? Wat heeft het eiland hen gebracht? De vier emigranten deelden hun bijzondere verhaal met mij. Wij delen een liefde voor het eiland en via fotografie, film en tekst deel ik hun verhalen met jullie.
Tatiana, 26 jaar, verloofd en nét moeder geworden van een zoontje. Sinds drie jaar in Gran Canaria maar wel al helemaal ingeburgerd. Haar Spaans is perfect, ze werkt in het restaurant van Miguel en woont samen met haar verloofde en haar zoontje in Maspalomas. Elke dag is ze dankbaar voor het leven die ze heeft, dit had ze drie jaar geleden niet geloofd.
Miguel, Hij kwam toen hij 19 was naar Gran Canaria. Hij is door een spontaan idee, met zijn toenmalige vriendin na een jaar, in Gran Canaria gebleven. Nu woont hij er al 21 jaar, heeft zijn eigen restaurants en bedrijven en leeft en werkt hier elke dag voor zijn dromen.
Ik heb naast een boek (publicatie) een korte film gemaakt. Waar door je deze vier nog beter leert kennen en zien we hun emoties en bewegen ze zich in hun natuurlijke habitat.
Damian, een jongen die nu al 16 jaar in Gran Canaria woont. Om vanuit hier meer van de wereld te mogen zien. Alles is voor hem een ervaring. Hij is elke dag blij dat hij de keuze heeft gemaakt om naar zijn oom in Las Palmas te komen, om nu werkzaam te zijn bij Maroa in het zuiden en te wachten op zijn Spaanse paspoort, wat eigenlijk al veel te lang duurt...
Ik heb vier mensen gevolgd waaronder Tanne. Een Nederlands meisje die tussen de palmbomen, kippen en rotsen woont, in het plaatsje of beter gezegd, 1 straat, Arteara, het binnenland van Gran Canaria. Waar zij zichzelf thuis voelt dat is hier in haar huis.

Artist statement

‘Ik observeer, Ik ontmoet, Ik interesseer, We leggen vast en Ik geef terug.’
 
Ik ben geïnteresseerd in het unieke wezen van elk mens. De mens uit verschillende culturen, ieder hun eigen verhaal, die droomt en verder kijkt. Zij die geluk zoeken en najagen in het alledaagse. Romantisch verlangen, een spontane dans, continu dwalen mijn ogen rond. Onbevangen de schoonheid ontdekken op (on)gewone plekken en het vinden in elkaar.

Ambitions

Ik zou graag door willen gaan met mijn eigen projecten te fotograferen. Daarnaast ben ik momenteel al veel aan het assisteren bij grote namen in de modefotografie. Ik zou binnen 5 jaar zelf als fotograaf willen fotograferen voor modebladen, modemerken maar ook lijkt me portretten maken voor de volkskrant of een gaaf project fotograferen voor de Vice magazine. Na het afstuderen wil ik me vooral focussen op het assisteren en mijn eigen portfolio op te bouwen. Veel reizen, van plek naar plek gaan past daar ook helemaal bij.

Learned during the studies

Verbreed je horizon, experimenteer en probeer ook andere disciplines uit. Kijk op wat voor manieren je een verhaal kunt vertellen. Kijk verder dan wat je al weet, doe inspiratie op en support vooral ook andere makers. Blijf dicht bij jezelf, het mag ook simpel zijn. Want daar zit mijn kracht en geloof in jezelf.

List of publications / exhibitions / prices / concerts / shows etc.

Tijdschrift Nouveau elke maand publicaties