Ander maatschappelijk thema

Werken in Games?

The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter
Het werkveld games is veel groter dan ik voorafgaand aan de studie ooit had gedacht. Als je denkt aan werkgelegenheid binnen games zul je denken aan programmeurs, designers en tekenaars. Maar niet aan de communicatie, financiën of
management kant, ook wel samengevat bedrijfsvoering genoemd. Het afstudeer jaar begon
dan ook vanuit de fascinatie: “Hoe kunnen we bedrijfsvoering binnen de game-industrie meer
aandacht geven.”

Tijdens het onderzoek werdt duidelijk dat kleine bedrijven niet goed weten wat bedrijfsvoering
precies inhoudt Daarnaast wordt deze richting vaak vergeten en komt er ook geen aandacht voor.
Om duidelijk te maken hoe bedrijfsvoering geïmplementeerd wordt binnen gamebedrijven zijn alle werkrichtingen binnen games opgesplitst in 6 richtingen.

Samen met game bedrijf Flavour is een toolkit op het platform HeroCenter geplaatst met daarin een quiz, die spelers laat zien welke richting het beste bij hem/haar past. Video’s over een dag in het leven van. En informatie over de game-industrie en verdieping op de richtingen. De toolkit is bestemd voor de studiekeuze op middelbare scholen en opendagen van gameopleidingen.

Artist statement

Tijdens mijn studie heb ik me gespecialiseerd op gebied van bedrijfsvoering binnen de serious game-industrie. Hierbij wil ik graag mensen helpen met behulp van games en vind ik het leuk out side the box te denken, nieuwe unieke verbindingen te maken en wensen om te zetten in acties.

Ambities

Mijn doel is om meer bewustzijn te creëren voor games als hulpmiddel. Hierbij wil ik de Nederlandse game-industrie helpen groeien en mensen anders laten denken over games.

Geleerd tijdens de studie

Ik heb geleerd, maar ook gemerkt, dat ik met een andere blik naar problemen kijk en zo ook nieuwe oplossingen kan bedenken. Dit door de creatieve leer- en leswijze van Kunst en Economie.
Daarnaast is de creative industrie veel groter dan ik dacht en wist ik voor de opleiding niet eens dat het mogelijk was om in de game-industrie te werken.