Ander thema

We Never Change

The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter
‘We Never Change’ is een herwaardering van de Griekse mythologie. In een serie van vijf keramieken, beschilderde vazen koppelt Nonna Hoogland Griekse mythen aan het heden. De vazen zijn gebaseerd op Klassiek Grieks aardewerk en de renaissance diende als inspiratie voor de beschilderingen. Door het spiegelen van de verbeelding van diepmenselijke thema’s uit de Griekse mythologie aan vergelijkbare kwesties in deze tijd, onderzoekt Nonna de verschuivende normen en waarden van deze thematiek.

Artist statement

Sinds jongs af aan heb ik een intrinsieke drang om mezelf en de wereld om mij heen te begrijpen. De vragen, frustraties en conclusies van mijn constante onderzoek tekende ik op papier. Dit werd mijn manier van verwerken. De hoofdpersoon in mijn tekeningen is dan ook een alter ego. Ze wisselt van lelijk naar etherisch, van poëtisch naar cynisch, van poeslief naar luguber, maar blijft altijd herkenbaar.

Door de tijd heen ben ik mijn blik meer naar buiten gaan richten, mijn ‘alter ego’ staat minder centraal. Ik analyseer de maatschappij, de mens en voornamelijk de vrouw. Ik laat me inspireren door andermans verhalen, literatuur, mode en muziek. Verder wordt mijn liefde voor (kunst)geschiedenis, mythologie en ethiek steeds prominenter in mijn werk. Naast mijn vertrouwde inkt pen, werk ik nu ook graag met andere analoge technieken zoals acryl- en olieverf, gouache en zeefdrukken. Sinds kort werk ik ook met keramiek, wat al snel een grote passie is geworden.

Mijn werk blijft zich ontwikkelen en veranderen, maar in de kern blijft het mijn manier van verwerken. Ik hoop dat ik anderen hiermee kan raken, aan het lachen kan maken of simpelweg kan laten genieten omdat het mooi is.

Ambities

Ik hoop illustratie opdrachten en het maken en verkopen van autonoom werk te kunnen combineren. Over vijf jaar wil ik graag terugkijken op meerdere exposities, artist in residencies in het buitenland en opdrachten voor interessante klanten.

Geleerd tijdens de studie

Het belangrijkste dat ik tijdens mijn studie heb geleerd is dat je eigenwijs moet blijven en naar je intuïtie moet luisteren. Jouw ideeën, fascinaties en keuzes maken jouw werk eigen en uniek.

Overzicht van publicaties / exposities / prijzen / concerten / voorstellingen etc.

2022 Studio/K, solo exhibition
2021 Alleen Op Vakantie, artist in residence
2019-2020 Coffee Company Vismarkt, solo exhibition
2019 La Cassette N°5, group exhibition
2018 CREEPS at Kapitaal, group exhibition
2018 Blackfish, solo exhibition