Duurzaamheid en circulariteit

Wat nog rest

The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter
Wat nog rest is een serie die is ontstaan vanuit een verzameling. Een verzameling verpakkingsmateriaal dat ik in de supermarkt en op straat heb gevonden. Het gaat om vormkarton dat is gemaakt om bescherming te geven aan producten die in massa worden geproduceerd. Met als vervolg dat het aan zijn lot wordt overgelaten na de behaalde functie. 
Ik heb het karton vertaald naar keramiek, wat voor verwarring zorgt: de vorm vraagt nu zelf om bescherming. Het vormkarton heeft hierdoor misschien een langer bestaan gekregen dan het product dat het ooit beschermd heeft. Dat wat verlaten was heeft nieuwe waarde en betekenis gekregen.

Artist statement

Ik ben een ontwerper die werkt met de restvormen van de samenleving. Dit begint bij mijn manier van kijken naar de wereld, achterstevoren en binnenstebuiten. Verschijnselen die er niet voor zijn gemaakt om gezien te worden wil ik onder de aandacht brengen. Dit doe ik om anderen te verrijken met wat ze dagelijks voor ogen hebben, maar niet zien. Mijn werk is een uitnodiging om het eens van de andere kant te bekijken.

De fascinatie voor een onderwerp is voor mij een belangrijk onderdeel in het makerschap. Vanuit daar ontstaat er een verzameling. Een verzameling waarvan ik het gevoel krijg eindeloos te kunnen creëren. Hierbij ben ik niet gebonden aan één medium, maar alles wat ik maak is toch verbonden met elkaar. Ik laat me leiden door materialen en vormen die mij inspireren en gebruik mijn intuïtie om tot nieuwe beelden te komen. Mijn wereld wordt zichtbaar door toeval in handen te nemen en het verhaal te laten ontstaan.

Ambities

Mijn wereld vergroten door te blijven ontdekken en samenwerkingen aan te gaan.

Geleerd tijdens de studie

Verzamelen en toepassen.