Ander maatschappelijk thema

Wat kraakt daar?

The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter
Afgelopen zomer zag ik achter een raam een poster hangen, met de tekst "Kraken gaat door!". Ik was verbaasd om dit te lezen, want ik kende kraken alleen van de verhalen van vroeger van mijn vader, die in de late jaren 70 had gekraakt. Hij vertelde de heldhaftige verhalen uitbundig aan tafel toen ik jong was. Ik besloot op zoek te gaan naar de krakersbeweging van nu, die onderwijl steeds vaker in de media komt door hun daadkrachtige statement tegen het huidige woningbeleid. Je volgt mij bij het opzoeken van deze wereld. In 'Wat kraakt daar' lees en kijkt naar mijn ontdekkingen en geromantiseerde gedachten rond kraken. Hoe verhoud ik mij tot deze beweging? Wil ik ook gaan kraken?

Artist statement

Binnen de dingen die vanzelfsprekend lijken en herkenbaar zijn, dichtbij huis, vind ik ideeën. Dat kan een bepaald gevoel zijn van vroeger, of iets heel erg typisch Hollands. Een aanname die je altijd had, maar nu betwijfeld. Door dat uit te tekenen in een verhalende vorm breng ik mijn persoonlijke perspectief aan het oog van de kijker. Nieuwsgierigheid, humor en verwondering wek ik graag op binnen mijn illustraties.

Ambities

Als freelancer maar ook in samenwerkingsverband gaan werken. Een graphic novel uitgeven hoop ik. Maar voornamelijk iets doen waar ik blij van wordt.

Geleerd tijdens de studie

Doorzettingsvermogen en het vinden van je drijfveer.