The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter
Met dit project heb ik mij gefocust op overprikkeling bij volwassenen met ADHD. Ik heb een beleving ontworpen in VR waarin ze in combinatie met coaching leren herkennen waarvan ze overprikkeld raken. Ze worden door middel van 360˚ videos geconfronteerd met verschillende prikkels. Waaronder geluiden, beelden of situaties zoals het openbaar vervoer of een winkelcentrum.
Dit zodat ze tolerantie voor de prikkels opbouwen, wat ze in de toekomst kan helpen overprikkeling te voorkomen.
Een complete walkthrough van de VR beleving
Dit is het procesboek van ADHD OVERLOAD

Artist statement

Ik wil als ontwerper anderen helpen en inzicht geven over problemen die er spelen, dit doe ik met behulp van onderzoek en experimenteren met vernieuwende technieken.

Ambities

Ik ga eerst nog de bachelor Design for Change and Innovation doen. Daarna als freelancer aan de slag als Social Designer of bij een werkgever aan de slag. Zolang ik het leven van andere mensen beter kan maken met mijn werk is het goed!

Geleerd tijdens de studie

Ik heb geleerd hoe belangrijk het is om goed onderzoek te doen en niet zomaar ergens vanuit gaan. Ook heb ik ontdekt hoeveel er mogelijk is op het gebied van technieken en het op verschillende manieren visualiseren van je werk. Tijdens de opleiding ben ik erachter gekomen dat mijn expertise ligt bij digitale technieken, een aantal heb ik ook goed kunnen ontwikkelen. Ik ben begonnen met digitaal tekenen in het midden van het eerste jaar en heb voor het laatste project van dat jaar een korte animatiefilm gemaakt. Voor het afstuderen wilde ik graag iets maken in / met Virtual Reality, waar ik ook zeker de ruimte en ondersteuning voor kreeg, en het eindresultaat is iets waar ik erg trots op ben. Ik vond het werken en contact met echte opdrachtgevers ook erg waardevol omdat je dan een voorproefje krijgt van hoe het er in het echt aan toe gaat (en dat gaat niet altijd zoals jij had gewild). Ik heb tijdens deze opleiding heel duidelijk een eigen stijl kunnen ontwikkelen en een manier van werken gevonden die ik voor mij werkt.

Heel Holland Zakt

In samenwerking met Hoogheemraadschap de Stichtse Rijnlanden en Stoomgemaal Kamerik Teylingens heb ik samen met een aantal medestudenten een hologram ontworpen.

ik moet beginnen aan het script voor mijn film

Hoe kun je de omgeving van mensen met ADHD, laten begrijpen hoe het is om ADHD te hebben?

Als antwoord op deze vraag heb ik met behulp van mijn eigen ervaringen en de ervaringen van andere mensen met ADHD, een korte animatiefilm gemaakt.

Dit project is vanuit mijn eigen fascinatie voor ADHD, en hier ben ik verder op doorgegaan voor mijn afstudeerproject
Dit project is ontstaan vanuit mijn eigen fascinatie voor ADHD, en ben hier mee verder gegaan voor mijn afstudeerproject