Ander thema
Duurzaamheid en circulariteit

Wachten op Gaia

The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter
Door het sublieme te onderzoeken met een digitale zoektocht in de natuur, onderstreept dit project de emoties die worden opgeroepen wanneer men wordt geconfronteerd met het verlies van onze aarde, Gaia.

Het project heeft tot doel de kloof tussen de mensheid en Gaia te overbruggen en te pleiten voor een perspectief waarin deze twee een zijn. Doormiddel van introspectie, symbolen en filosofisch onderzoek probeert het project een wereld voor te stellen waarin de mens en Gaia naast elkaar bestaan. Kunnen we nog steeds het sublieme ervaren, kan het digitale tijdperk hierbij helpen?

Artist statement

Aanwezig zijn betekent in staat zijn om in onzekerheid en mysterie te verkeren. -Rebecca Solnit

Ik ben altijd geïnteresseerd geweest in wat onzeker is, in wat we niet kunnen waarnemen maar wat er toch is of kan zijn. Deze ‘tussenwereld’ verken ik met mijn camera en handen in de natuurlijke omgeving.

Ik zoek naar de verbondenheid van de dingen, de continuïteit tussen menselijk en niet-menselijk en de intrinsieke waarde van alles dat leeft. Al dwalend geef ik me over aan het spel dat het licht en de omgeving met mij speelt. Onder mijn handen ontstaat een nieuwe wereld, waarin de euforie van de ontsnapping centraal staat. Met mijn beelden, die deze andere, soms vervreemdende werkelijkheid laten zien, wil ik de kijker uitnodigen om mee te dwalen, om zo, zij het voor even, volledig aanwezig te zijn.

Ambities

Over vijf jaar zou ik graag zowel mijn autonoom werk als commercieel werk hebben uitgebreid. Ik hoop nog steeds actief bezig te zijn met het verhouden tot de wereld om mij heen. Dit wil ik doel door in de jaren te blijven leren over cultuur en natuur. Met deze gedachten in mijn hoofd wil ik verder de wereld in gaan.

Geleerd tijdens de studie

Tijdens mijn vier jaar op de HKU heb ik geleerd mijzelf te positioneren als maker. Ik heb de ruimte gekregen om te experimenteren met verschillende vormen. Hierdoor ben ik steeds dichterbij mijzelf kunnen komen als beeldmaker. Hiernaast heb ik geleerd om kritisch naar mijn eigen werk te kunnen kijken, te reflecteren op wat ik gemaakt heb en om op verschillende manieren voort te bouwen op projecten.