Zorg en welzijn

Waar woorden vloeien

The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter
Hoe ontwerp je een gesprek? Wat is er nodig voor een oprechte conversatie? Binnen Waar woorden vloeien onderzoekt Nikki van Laar haar relatie met de dialoog en zet deze op eigen wijze in om anderen ook aan de praat te krijgen.

Artist statement

Als maker, en bovenal als persoon vind ik veiligheid een belangrijk begrip. Jezelf veilig kunnen voelen in je eigen lijf, je eigen gedachtes en wie je bent of graag wilt zijn, maar ook hoe je je voelt rondom anderen. Ik zie veiligheid als de basis van tederheid, van warmte en van rust maar ook als de grond van kracht en van vertrouwen. Het zorgt ervoor dat we vrij kunnen bewegen en durven zijn wie we zijn. Deze bewondering voor veiligheid zie je dan ook veel terug in mijn werk. Daarnaast fascineer ik me voor taal. Ik hou van mooie woorden en sterke verhalen en zet dit vaak in als drager voor mijn gevoel.

Ambities

Ik hoop over vijf jaar vooral veel plezier te hebben in alles wat ik doe.

Geleerd tijdens de studie

Het belangrijkste wat ik heb geleerd is dat je ontzettend veel hebt aan elkaar. Aan je klasgenoten, je vrienden, je docenten. Maar dat je ondanks al deze mensen om je heen je eigen gevoel moet blijven volgen en dingen maken waar jij energie uit haalt.

Hoe ontwerp je en gesprek?

"Hoe ontwerp je een gesprek?" is een onderzoek naar alle verschillende aspecten van een goed gesprek. Wat heb je nodig? Hoe voer je zoiets uit? En wanneer is een gesprek dan 'goed'? Doormiddel van vrije teksten en analyses neemt dit essay je mee opzoek naar antwoord op de hoofdvraag.