Ander thema

Waar vormen en kleuren ontstaan

The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter
Waar vorm en kleur samenkomen, elkaar versterken en uitdagen. Waarbij de driehoek, gevormd uit een vierkant centraal staat en in herhaling een uitdagend patroon samenstelt. Door middel van het plaatsen van de driehoeken ontstaan er vanaf ieder ander zicht weer nieuwe kleuren en vormen. Met deze eenvoudige vorm zijn er diverse patronen te ontwikkelen, die allemaal weer op een andere manier zorgen voor nieuwe vormen en kleuren. De schaduw van het object geeft een interessante overloop van de kleuren en vormen in elkaar. Door de lichtbron te verplaatsen, veranderd ook de schaduw op de achtergrond en blijven er nieuwe vormen en kleuren ontstaan.

Artist statement

Mijn naam is Selina van Maurik en ik houd mijzelf voornamelijk bezig met het ontwerpen voor binnenruimtes. Ik heb een passie voor interieur en vind het fascinerend hoe een kleine verandering een ruimte volledig kan transformeren. Daarnaast ben ik gefascineerd door kleur en heb ik me tijdens mijn laatste jaar aan de HKU verder in dit aspect verdiept.

Ambities

Over vijf jaar hoop ik werkzaam te zijn als een commercieel interieurontwerper binnen een bureau.

Geleerd tijdens de studie

Ik heb vooral geleerd om mijn creativiteit te ontwikkelen en te experimenteren met diverse technieken. Hierbij heb ik niet alleen aandacht besteed aan het eindontwerp, maar ook aan het creatieve proces ernaartoe.