Ander thema

Waar thuis was

The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter
Waar thuis was is een film over een familie in een huis in the middle of nowhere. Op een dag komt er een steentje tegen het raam, onduidelijk waar vandaan. De familie komt er niet achter hoe dit kan, er is niets of niemand. Tevergeefs zoekt de familie naar verschillende oplossingen. Ondertussen verschijnen er steeds grotere stenen die niet alleen schade aanrichten aan het huis, maar ook aan de hechte familieband. De familieleden beginnen op hun eigen manier met de situatie om te gaan, terwijl de stenen blijven komen. Wanneer de situatie verslechtert komen ze in de knoop met elkaars verwerkingsmethodes. Het probleem verplaatst zich van de stenen buiten, naar de familie onderling. We volgen de dochter van het gezin die vanuit haar perspectief langzaam het gezin uit elkaar ziet vallen.

Artist statement

Het mooiste vind ik om een verhaal te vertellen door middel van beeld en symboliek. Hiermee wil ik een serieus onderwerp op een sprookjesachtige, ietwat surrealistische manier verbeelden. Zo worden deze onderwerpen minder beladen en zijn daarmee prettiger om naar te kijken.

Het treurige mooi maken, zoals ik dat bij Tim Burton ervaar. Op deze manier lukt het mij om films te maken over persoonlijke onderwerpen. Waar thuis was is zo’n persoonlijk onderwerp.

Ambities

Ik hoop over vijf jaar eigenlijk precies hetzelfde te kunnen blijven doen. Alleen zou het fijn zijn als ik er tegen die tijd ook van kan leven ;).

Geleerd tijdens de studie

Het presenteren en verwoorden van je plannen en ideeën. Het is belangrijk dat je je concepten goed weet te presenteren. Vooral wanneer de film zelf nog niet gemaakt is. Vroeger vertrouwde ik erop dat de film altijd voor zichzelf zou spreken. Maar dit is in de praktijk met vooral ook grotere projecten toch anders.