Ander thema

Waar ik de wolken aan kan raken met mijn tenen en de appelsap nooit opraakt

The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter

In dit werk focus ik me op herinneringen en de veranderingen die deze (kunnen) doormaken in je geheugen. Het werk is ontstaan uit mijn familiearchief. Vanuit hier probeer ik mijn fascinatie voor herinneringen en mijn persoonlijke perspectief te vertalen naar iets dat toegankelijk en herkenbaar is voor anderen.

Artist statement

Ik wil het ontastbare tastbaar maken; daar waar de wetenschap het niet meer weet is waar mijn interesse begint. Persoonlijke ervaringen staan centraal. Ik hou me bezig met de visualisatie van dingen die in je hoofd gebeuren; je herinneringen, een gevoel, een gedachte. In mijn werk hemel ik het alledaagse op om er zo meer aandacht en waarde aan te geven. Daarbij ben ik gefascineerd door de vergankelijkheid van het leven door het verstrijken van tijd. Tactiliteit is voor mij een belangrijke element in mijn werk en fotografie vervult altijd ergens een rol. Ik maak vanuit mijn persoonlijke fascinaties en probeer deze open te breken om een gevoel van herkenbaarheid te creëren. Ik zou het mooi vinden als mijn werk je kan laten dagdromen.

Ambities

Over vijf jaar hoop ik nog steeds met hetzelfde enthousiasme bezig te zijn met werk maken, dat het met een natuurlijke stroom door blijft gaan en vanzelf een weg vindt binnen een context die goed werkt voor mij.

Geleerd tijdens de studie

Ik denk dat het belangrijkste dat ik heb geleerd tijdens mijn studie is, dat ik altijd mijn intuïtie mag blijven volgen omdat me dat tijdens mijn studie precies heeft gebracht waar ik moest zijn en dat uiteindelijk het beste werkt voor mij en mijn werk.

Overzicht van publicaties / exposities / prijzen / concerten / voorstellingen etc.

2022 - 'Something New, Something Borrowed', groepstentoonstelling Academie Galerie Utrecht, NL