Zorg en welzijn
Diversiteit en inclusiviteit

VSSL (ves-uhl)

The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter
In ‘VSSL’ versmelt elektronische muziek met de eeuwenoude kunst van het weven. Een eerbetoon aan ambacht en de verbonden rituelen. Rituelen die we vandaag de dag nog terugvinden, onder andere in subculturen zoals het nachtleven. Door elektronische muziek te combineren met generatieve weeftechnieken ontstaat een pulserende soundscape die synchroon loopt met het weefproces, resulterend in een hypnotiserende AVJ-show (Analoge VJ). Tijdens ‘VSSL’ versmelten toeschouwer, werk en wever tot één, waarbij de grenzen tussen geluid, beeld en ambacht vervagen, een gedeelde ervaring van escapisme en verbondenheid vormend.
Samenwerking met Milo Poelman, waarbij we de autonome processen van A.I. combineren met de langzame en tijdrovende handeling van weven.

Artist statement

Mijn werk draait om het onderzoeken en creëren van ervaringen gebaseerd op trance-achtige staten. Ik geloof dat ervaringen worden gevormd door onszelf, maar ook door wat ons omringt. De installaties en performances die ik maak nodigen mensen uit om bij te dragen met hun aanwezigheid, waarbij bezoeker, ruimte en medium samensmelten tot één geheel. Vaak geïnspireerd door verlichtende ervaringen in mijn dagelijks leven, zoals spirituele reizen of gewoon een heel goede DJ-set, probeer ik in te grijpen in de hectische wereld en vraag ik je om er even uit te stappen. Je tempo te vertragen en in het nu te zijn. Mijn meest recente werk is de formule genaamd 'VSSL', een adaptieve performance waarbij elektronische muziek wordt gecombineerd met de eeuwenoude kunst van het weven. Hierbij ontstaat een AVJ (analoge VJ) ervaring, waarbij de kijker een moment van escapisme wordt geboden.

Ambities

Mijn grootste doel zou het bereiken en positief beïnvloeden van mensen zijn. Als ik denk aan wat de meeste impact op mij heeft, zijn dat bijna altijd ervaringen. Als ik mensen zo’n ervaring kan aanbieden door middel van mijn kunst en daar positieve feedback op krijg, dan heb ik mijn doel bereikt.

Geleerd tijdens de studie

Het belangrijkste dat ik heb geleerd, is om altijd bij jezelf te blijven. En ook om in jezelf te blijven zoeken. Jij bent wat je werk uniek maakt, dus alleen jij kan de oplossing vinden die je zoekt.

Overzicht van publicaties / exposities / prijzen / concerten / voorstellingen etc.

Kunstliefde - 2021
Kikker containers - 2024
HKU Exposure - 2024