Ander thema

Vrij gevormd

The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter
Als maker ben ik gedreven door ambacht. De afgelopen jaren is mijn passie voor keramiek en glasblazen gegroeid. Deze materialen fascineren mij omdat ze een eigen weg volgen, waar ik geen controle over heb.

In mijn werk combineer ik mijn passie en vakmanschap om nieuwe vormen te creëren, waarbij een spel van lijnen ontstaat dat verwondering opwekt. Ik besteed veel aandacht aan de details en zorg voor een verfijnde afwerking.

De geblazen objecten brengen keramiek en glas samen. Ze benadrukken het contrast tussen vast en vloeibaar.

Artist statement

Het lijnenspel in de architectuur, de vormentaal van gebouwen, de zee en de lucht zijn voor mij belangrijke inspiratiebronnen. Bovendien heb ik een voorliefde voor de kleur blauw.

Ik ben een maker en ontwerper, gedreven door ambacht, vakmanschap en passie. Met mijn werk streef ik ernaar om ambachten in stand te houden.
Mijn fascinatie ligt bij keramiek en glasblazen vanwege hun onvoorspelbaarheid. Het interessante aan deze materialen is dat ze een eigen weg volgen waar ik geen controle over heb. Door te experimenteren met keramiek en glas combineer ik beide ambachten.

Vanuit een idee, vorm of materiaal laat ik mijn intuïtie het ontwerp vormgeven. Met mijn handen voel ik aan wanneer een object voldoet aan mijn visie. Het proces van het maken is voor mij van groot belang en ik besteed hier veel aandacht aan, met oog voor perfectie en precisie.

Ambities

Het glasblazen is een uitstervende ambacht. Over 5 jaar hoop ik de kneepjes van het vak geleerd te hebben. Zodat ik dit kan toepassen in mijn eigen bedrijf en zo meer experimenten te doen met keramiek en glas.
Over 5 jaar streef ik er naar om mijn producten zowel op de nationale als internationale markt te positioneren. Zodat ik mijn liefde voor reizen en het maken kan combineren.
Ook wil ik groeien als persoon. Zowel op het ondernemers vlak als persoonlijk. Ik hoop dat ik een mooie ruimte heb voor mijn studio. En dat mijn bedrijf groeit zodat ik er uiteindelijk van kan leven.

Geleerd tijdens de studie

Vertrouw op je eigen proces. Ook al gaat dat soms niet in een stijgende lijn.

Overzicht van publicaties / exposities / prijzen / concerten / voorstellingen etc.

Tentoonstelling Die zijn er - 13-04-2024 / 04-05-2024 - Academie galerie (AG) Utrecht.
Exposure HKU - 26-06-2024 / 29-06-2024 - Kanaalweg 50, Utrecht