Diversiteit en inclusiviteit

Vriendschap kent geen taal

The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter
Doormiddel van verschillende film en tekenopdrachten leren de kinderen uit het asielzoekerscentrum in Utrecht over film en vertellen ze verhalen over zichzelf en hun kijk op vriendschap. Tijdens deze filmlessen mogen de kinderen in een microfoon praten, werken ze met stopmotion, om zo de basisprincipes van film te leren, en kunnen ze in hun eigen tekeningen staan doormiddel van greenscreen.

Artist statement

Sinds een jaar werk ik met kinderen en richt ik mij daarin vooral op filmeducatie. Samen met kids die eerste stappen zetten binnen film en ontdekken wat je allemaal met het medium kan vind ik erg waardevol. Hun frisse fascinatie voor de wereld en voor film geeft mij weer opnieuw die fascinatie voor film. Ik denk dat het als (jong)volwassene belangrijk is om af en toe terug te keren naar die beginfases van je leven om te waarderen waar je nu staat. Ik heb het afgelopen jaar al met veel verschillende kinderen films mogen maken; kinderen van allerlei verschillende culturen, kinderen die nog weinig van film weten, of juist al heel veel, en kinderen uit het asielzoekerscentra in Utrecht. Het is ontzettend mooi wanneer deze jonge makers film en kunst kunnen gebruiken om iets over hun belevingswereld te vertellen zoals in mijn eindproject 'Vriendschap kent geen taal.'

Ambities

Ik hoop vooral dat ik gelukkig ben en passie voel voor datgene dat ik dan aan het doen ben. Voor nu zie ik mezelf de komende jaren werken met kinderen en dan met name binnen de culturele sector, waarbij kinderen door middel van kunst en film zichzelf kunnen uiten. Het lijkt mij ook heel mooi om nog meer filmprojecten te mogen doen binnen asielzoekerscentra.

Geleerd tijdens de studie

Om niet te veel in 'rechte lijnen' te denken. Ik voelde een tijdje de druk om alleen een filmmaker te worden, maar kwam er achter dat er zoveel combinaties mogelijk zijn binnen werkvelden en combineer nu het lesgeven aan kinderen en film in mijn eigen werk. Soms loopt je lijn niet helemaal recht, but that's okay.

Vriendschap kent geen taal

Naast de korte documentaire die ik heb gemaakt zal ik ook een geschreven/videohandleiding schrijven/maken over mijn ervaringen over het lesgeven van kinderen met betrekking tot film.