Zorg en welzijn

Volwassenen motiveren te blijven/meer te sporten

The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter
Door de corona pandemie is het aantal sportende volwassenen erg gedaald. 60% van de volwassenen sport nog maar maandelijks. Dit heeft negatieve invloed op de fysieke en mentale gezondheid. Door de extra bloedtoevoer naar de hersenen die sporten verzorgd, wordt in de hersenen positief gestimuleerd. Dit draagt bij aan onder andere de concentratie, creativiteit en het probleemoplossend vermogen van volwassenen. Sporten speelt een essentiële rol bij het bevorderen van een gezonde levensstijl, het ontwikkelen van belangrijke vaardigheden en het versterken van het welzijn.

Met mijn project wil ik volwassenen helpen de motivatie te vinden om in beweging te blijven/meer te gaan sporten omdat dit helpt voor de mentale en fysieke gezondheid. Om dit doel te bereiken ben ik een samenwerking aangegaan met TEAM Personal Training in Waddinxveen. Zij zijn gespecialiseerd in het geven van personal training en groepslessen zoals: HIIT, power en een combinatie van die twee.

In samenwerking met hen heb ik content gemaakt die geplaatst gaat worden op het Instagram profiel van TEAM Personal Training. Deze content gaat mijn doelgroep (volwassenen tussen de 30 en 50 jaar) motiveren om in beweging te blijven/meer te gaan sporten. Deze content bestaan uit: motiverende quotes, teksten die de doelgroep tot actie gaat zetten en sport fotografie en video’s waarin het team zichtbaar is etc. De content is voornamelijk gefocust om de bestaande leden aan te spreken. Daarbij kan het ook een inspiratiebron zijn voor mensen die niet lid zijn van TEAM personal training. De content die ik heb gemaakt heb ik ook vormgegeven vanuit de eigen huisstijl van TEAM Personal Training.

Artist statement

Ik ben Isa en ik ben een mediavormgever. Als mediavormgever communiceer ik met mijn creatieve designs: gestuurd door kleur, vorm, typografie en beeld breng ik een verhaal over. Ik hou van strakke, betekenisvolle en trendy designs. Deze maak ik door gestructureerd te werken met mijn oog voor detail. Ik werk graag samen met opdrachtgevers en probeer ook altijd mijn creatieve draai aan projecten te geven.

Ambities

Het lijkt mij leuk om een baan te hebben bij een creatief bureau waar ik een combinatie van mediavormgeven en content creëren kan gaan doen. Ik zou graag willen doorleren bij het toekomstige bedrijf waar ik in dienst ga. Dit zou ik graag willen doen zodat ik nog meer kennis kan toepassen aan mijn al mijn creatieve ideeën.

Geleerd tijdens de studie

Het ontwikkelen van innovatieve en doordachte concepten, het verdelen van- en werken in verschillende rollen in team verband. Evenals het dieper onderzoeken van je onderwerp voor het starten van het maakproces.