Artistieke prestatie
Ander maatschappelijk thema

Void Between Us

The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter
Void between us is een korte fictiefilm over het voelen van een vervreemding in een tweelingrelatie. De film vertelt het verhaal van een jonge vrouw die zich bevindt in een verlaten wereld met hoge flats, grijze wegen en lege industrieterreinen. Deze wereld staat symbool voor haar verleden. Door te zoeken in haar herinneringen probeert ze haar tweelingbroer terug te vinden en zo de gebroken relatie te kunnen herstellen. De film begint op het moment dat de vrouw in staat is van verwarring en dwaalt door de lege wereld. Ze komt op de plekken waar zij en haar broer samen opgroeiden en een band ontwikkelden. Af en toe denkt ze haar broer te kunnen zien maar zijn gezicht blijft een schim. Zijn omhulsel komt soms even tevoorschijn maar verdwijnt voordat ze hem kan pakken. Niemand kan namelijk leven in herinneringen.

Artist statement

In mijn werk houd ik mij als maker vooral bezig met het overbrengen in verhalen door middel van beweging en symboliek. Ik maak films zonder dialogen, met een sterke compositie vertellen de kwetsbare verhalen die de kijker ziet. Na vier jaar de ruimte te hebben gekregen om een eigen stijl te ontwikkelen vind ik mijn plek voornamelijk in de wereld van muziek films en videokunst waar ik mij na het afstuderen meer in zal gaan specificeren.

Ambities

De combinatie van muziek en beeld fascineert mij en ik wil in de aankomende jaren gaan verdiepen in het maken van korte muziekfilms en videokunst. Daarnaast wil ik ook als editor aan de slag voor films, commercials en creatieve bedrijven.

Geleerd tijdens de studie

Ik heb geleerd om mijn eigen handtekening en plek te kunnen vinden in het werkveld. Er zijn binnen film zo veel verschillende richtingen waar je op kunt gaan en in de afgelopen jaren ben ik steeds verder toegegroeid naar het kunnen uitdrukken van mijn eigen stijl: symboliek, beweging en muziek staan centraal in mijn films met als thema's vervreemding en verbinding tussen mensen.

Muziek in film

Ik heb onderzoek gedaan rondom filmmuziek en sounddesign. Muziek kan in film op allerlei manieren een toevoeging zijn aan het verhaal en ik wil erachter komen wat de kracht van muziek is om emoties bij het publiek over te kunnen brengen. Zo ben ik tot de volgende onderzoeksvraag gekomen: Op welke manier kan muziek in film de emotionele impact versterken?