Ander thema

'Vitae Cyclum'

The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter


Samen presenteren Corine van Voorbergen en Puck Soede ‘Vitae Cyclum’, een buitengewoon testament aan de tijdloze schoonheid die te vinden is in de samensmelting van kunst, natuurlijke vindingrijkheid en menselijke interpretatie.


Dit prachtige kunstwerk, geïnspireerd door de levenscyclus van de Slijmzwam, gaat verder dan alleen maar mooi zijn om naar te kijken. Het toont een harmonieus samenspel van licht, kleur en het vaatnetwerk van de schimmel dat subtiel is verweven in zijn ronde vormen. Elk kleurenpalet vertegenwoordigt zorgvuldig verschillende groeistadia, wat resulteert in een betoverend patroon. De aantrekkelijke patronen en de creativiteit van de natuur was de gemeenschappelijke basis.

Ontdek het fascinerende wezen genaamd Physarum polycephalum, een uniek microscopisch organisme dat met het blote oog te zien is en vaak wordt gevonden op vochtige boomschors in bossen. Ondanks het ontbreken van een traditioneel brein, is deze mysterieuze slijmzwam verbazingwekkend goed in het aanpassen aan zijn omgeving. In uitgebreide experimenten heeft het de vaardigheid laten zien om van vorm te veranderen om door doolhoven te navigeren en intuïtief de meest efficiënte weg naar voedsel te vinden.

De diepe aantrekkingskracht van de patronen en vindingrijkheid van de natuur diende als gemeenschappelijke basis voor Corine en Puck, waarbij ze hun creatieve geesten verenigden mede ontstaan van Pucks afstudeerproject. Dit collaboratieve meesterwerk vertegenwoordigt de artistieke synergie tussen Corine en Puck.