Ander thema

Visual storytelling in vehicle design

The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter
Mijn ontwerpvraag voor dit project is: Hoe ontwerp ik als prop concept artist een voertuig dat doormiddel van visual storytelling, aan de speler vertelt wat de visuele context van het voertuig is en welke interactie de speler hierin kan verwachten.

Voor dit project heb ik onderzoek gedaan binnen Guerrilla games naar visual storrytelling. Dit mag ik helaas niet delen. Wat ik wel mag delen, is het voertuig dat ik heb gemaakt gebaseerd op dit onderzoek bij Guerrilla. Dit voertuig staat los van Guerrilla en is niet NDA.

Het voertuig is hierbij een level waar de speler doorheen kan lopen. Naast een verhaal, ervaart de speler hierbinnen interactie. Het doel van dit level is namelijk dat de speler uit het voertuig weet te klimmen en te ontsnappen, voordat dit voertuig de afgrond in stort. Zowel het verhaal als de interactie is wat ik heb weergeven d.m.v. visual storytelling

De doelgroep (spelers) zijn hierbij pc/console spelers, tussen de 18-35 jaar oud, die affiniteit hebben met het spelen van realistische, 3D games. Zij hoeven geen kennis te hebben van voertuigen, maar moeten wel de functie kunnen herkennen.

Artist statement

Mijn specialisme is prop concept-art. Ik ben in de loop van mijn studie, mij gaan fascineren voor props. Vaak kiezen studenten voor karakters of environments, maar ik merkte al snel dat props veel interessanter voor mij waren. Naast het uitpluizen van de functie intrigeert het mij ook om uit te zoeken wat de geschiedenis van de prop is en hoe je dit terugziet in het ontwerp. Props kunnen klein zijn, maar een groot verhaal vertellen zolang de prop concept-artist dit maar goed uitwerkt.

Mijn liefde voor onderzoek is ook iets wat mij onderscheidt van andere GAME-ARTISTS binnen de studie. Mijn onderzoek gaat erg diep om ervoor te zorgen dat de prop zo realistisch mogelijk overkomt en de gamewereld waarin hij staat versterkt i.p.v. breekt.

Als ik aan studenten vraag wat mij onderscheidt van andere studenten, komt vooral mijn focus op functie en mijn liefde voor scifi in props naar boven. Dit is ook iets dat mij veel bezighoudt.

Ambities

Wat voor mij het allerbelangrijkst is, is dat ik hetgeen kan doen wat ik het liefste doe: prop concept art maken. Als ik over 5 jaar een vaste baan heb in de industrie met dit als specialisme, ben ik helemaal gelukkig.

Daarnaast zou ik studenten willen helpen met het bereiken van hun eigen doelen en mijn eigen skills verder ontwikkelen. Je bent immers nooit uitgeleerd!

Geleerd tijdens de studie

Dat alles mogelijk is, zolang je er maar hard voor werkt. Tijdens mijn studie is mij vaak verteld dat dingen 'onmogelijk' waren. I.P.V. dat mij dit tegenwerkte, inspireerde dit mij om nog harder te gaan werken. Dit harde werken heeft er uiteindelijk voor gezorgd dat ik mijn doelen toch heb kunnen bereiken, ook al leken ze onmogelijk. Dus geef niet op! :)