The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter
Visions is de eindvoorstelling van Ludo Vliegenthart. Het is een duo-concert met eigen werk, als werk van de band FLÖ, waarin Ludo een drijvende kracht is. In Visions reflecteert Ludo op filosofische onderwerpen waar het gevoel op de voorgrond staat. Thema’s zoals de hardwerkende huidige maatschappij, de kostbaarheid van tijd en kansen in het leven die je wilt pakken komen voorbij. Met zijn aanstekelijke enthousiasme en energieke uitstraling is het een waar genoegen op het podium.

Artist statement

Ludo's sound typeert zich als groovende popmuziek met vloeiende melodieën waarin je wordt meegenomen door verhalende teksten. Met invloeden als Tom Misch, The 1975 en Jordan Rakei. Ludo reflecteert op filosofische onderwerpen waar het gevoel op de voorgrond staat. Thema's zoals de hardwerkende huidige maatschappij, de kostbaarheid van tijd en kansen in het leven die je wilt pakken komen voorbij. Met zijn aanstekelijke enthousiasme en energieke uitstraling is het een waar genoegen op het podium.

Ambities

Mijn ambities zijn om mijn eigen werk uit te brengen, dit te kunnen delen met luisteraars op het podium. Zowel in de studio als op het podium veel aan het werk te kunnen zijn. Voor anderen kan produceren en vooral veel plezier met andere muzikanten weet te maken met muziek als middel.

Geleerd tijdens de studie

Het belangrijkste wat ik heb geleerd tijdens de studie is dat muziek gaat om gevoel. Men kan geweldige noten spelen of zingen, maar zonder de emotie en drijfkracht achter die noten is muziek niks waard.

Overzicht van publicaties / exposities / prijzen / concerten / voorstellingen etc.

Ludo treedt met verschillende (cover)bands en projecten op. Hierbij een greep uit de projecten ;

Jong Metropole 2023
Lead vocalist

Tournee “Let the good times roll” o.l.v. Chris Walden
In ‘Let the Good Times roll’ speelt het Jong Metropole (Symphonic Jazz Orchestra) muziek van bekende ‘crooners’ als Frank Sinatra, Dean Martin en Nat King Cole. Het Jong Metropole brengt een ode aan deze stijl en bekende artiesten. Ludo heeft als lead vocalist met het Jong Metropole gezongen. Ze hebben met deze tour in onder andere het Concertgebouw Amsterdam en Konzerthaus Berlin gespeeld.

FLÖ
Vocals / Keys / Songwriting / Productie

FLÖ is een 5-koppige band uit Utrecht die een aanstekelijke mix van catchy popmuziek en funky grooves maakt. De band combineert een moderne sound, geïnspireerd door onder andere Lawrence en Cory Wong, met verschillende oldschool invloeden. FLÖ heeft onder andere opgetreden bij AFAS Live, Cloud9 TivoliVredenburg en de Kick-In Twente

Emma Annelie
Keys / Backings / Songwriting / Productie

Emma Annelie is een jonge powerhouse. Geïnspireerd door moderne artiesten zoals Dua Lipa en Parcels, evenals tijdloze iconen zoals Prince en Chaka Khan, is de muziek van Emma de perfecte mix. Betoverend door haar krachtige, opmerkelijke stem, moderne geluid, geweldige band en hooks die dagenlang in je hoofd blijven hangen. Ludo is producer, songwriter, backing vocalist en pianist voor Emma Annelie.