Ander thema

VISGRAAT

The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter
Met trots presenteer ik mijn eindwerk, een project waarin ik mezelf heb uitgedaagd door het creëren van twee grootschalige kunstobjecten. Mijn doel was om mijn vaardigheden als ontwerper verder te ontwikkelen door nieuwe te leren en bestaande te verbeteren.
Voor mijn eindwerk had ik de ambitie om iets te creëren dat normaal gesproken alleen in musea te bewonderen is. In musea worden vaak uitgebreide collecties tentoongesteld, bestaande uit diverse diersoorten, die bewondering en verwondering opwekken bij de bezoekers. Met mijn werk wil ik laten zien dat die bewondering kan dienen als inspiratie, die kan leiden tot het maken van een vergelijkbaar kunstobject. Op die manier kan men door middel van eigen creaties dezelfde gevoelens van bewondering en verwondering ervaren.
Ik hoop anderen te kunnen aansporen en inspireren om hun eigen kunst te creëren, geïnspireerd door de natuurlijke wereld om ons heen. Mijn doel is om anderen hetzelfde plezier en geluk te laten ervaren als ikzelf ervaar tijdens het maken van kunst. Hierbij wil ik hen aanmoedigen om hun eigen unieke creaties te realiseren.

Artist statement

Kunst is van iedereen en iedereen kan kunst maken. Het draait niet om goed of slecht, mooi of lelijk, omdat je altijd uniek kunt zijn. Je kunt altijd iets eigen toevoegen. Daar ligt voor mij de essentie van kunst en van wie ik ben als maker. Mijn werk ontstaat vanuit mijn eigen wereld, geïnspireerd door de dingen waar ik dagelijks mee bezig ben en waar ik vreugde en energie uit haal. Het vindt zijn oorsprong in de muziek die ik beluister, de films die ik bekijk en de boeken die ik lees. Daaruit komen mijn ideeën voort en gebruik ik ze om kunst te creëren.

Ambities

Klaar met leren ben je nooit, maar na de expositie is mijn schoolcarrière voorbij. Voor mij begint er dan een nieuw hoofdstuk, waarin ik blijf streven naar voortdurende groei en ontwikkeling. Het doel is om heer en meester te worden in mijn vakgebied. Om daar te komen ga ik eerst een lange tijd ervaring opdoen in de praktijk en daarna kijk ik naar een toekomst als ontwerper/designer.

Geleerd tijdens de studie

Het doel van onze opleiding was altijd om onszelf te vinden en te ontdekken wie we zijn als makers en kunstenaars. Voor mij is dat doel zeker bereikt, maar ik besef dat ik nog een lange weg te gaan heb. Binnen de creatieve wereld valt er altijd nog veel te leren en te ontdekken, want kunst is een zoektocht, en niet een eindbestemming.
De school biedt de mogelijkheid om bijna alles uit te proberen wat te maken heeft met creëren, uitvinden en ontwerpen. Hierdoor heb ik mijn kennis op het vakgebied kunnen vergroten en heb ik talrijke nieuwe vaardigheden opgedaan. Met deze verworven skills kan ik mezelf nu beter uitdrukken als maker en kunstenaar, wat resulteert in waardevolle creaties.
Tevens heb ik geleerd wat het doel kan zijn van een creatie, waarvoor je iets maakt en waarom. Het prachtige aan kunst is dat het de mogelijkheid biedt om iets te communiceren en mensen te inspireren, zonder daadwerkelijk woorden te gebruiken. Het doel van mijn werk is precies dat: mensen aansporen en inspireren om ook te gaan creëren en hetzelfde plezier en geluk te ervaren zoals ik dat doe.