Ander maatschappelijk thema

VERZWOLGEN

The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter
Mijn afstudeerfilm VERZWOLGEN is een ode aan het bijzondere verhaal van mijn overleden oma Inge. De film gaat over een zieke vrouw, die vastberaden haar eigen route naar beterschap bewandelt. Tijdens een meditatieve danssessie wordt de vrouw echter geconfronteerd met haar verleden, waardoor ze haar alternatieve medische keuze in twijfel trekt en haar sterfelijkheid onder ogen ziet.

VERZWOLGEN bevat weinig gesproken woord, maar sleurt door middel van rijk sound design en overtuigend spel van o.a. Yardeen Roos (Fiddler on the Roof, ANNE) en Joep Vermolen (Captain Nova, TOON) de toeschouwer mee in de belevingswereld van de vrouw. Hierdoor speel ik in op het gevoel van de toeschouwer en probeer ik zo sympathie voor deze - voor velen - vreemde vrouw en haar vreemde situatie op te wekken.

Artist statement

Mijn naam is Jade Koekkoek en met trots studeer ik - als scenarist en regisseur - af met mijn korte fictiefilm VERZWOLGEN. De film is een ode aan mijn overleden oma en haar bijzondere verhaal. Ik heb me laten inspireren door haar wilskracht en gevoelsmatige kijk op het leven.

De film bevat mijn aandacht voor de kleine dingen in het leven, mijn interesse in de menselijke psyche, mijn waardering voor de Nederlandse natuur en uiteraard mijn liefde voor mijn oma.

Ambities

Het proces van het verwoorden van mijn eerste idee tot het realiseren ervan, vind ik geweldig. Dat zou ik wel voor altijd willen doen. Maar als we een sprong maken naar 2027, dan hoop ik vooral dat ik nog steeds gelukkig ben in het filmvak en mijzelf genoeg uitdaag door verschillende soorten projecten aan te nemen. Ik wil blijven doorontwikkelen.

Geleerd tijdens de studie

Tijdens mijn studie Audiovisual Media heb ik mijzelf ontwikkelt tot een bevlogen filmmaker, die zowel erg betrokken is bij het maakproces als bij het welzijn van de cast en crew.