Ander maatschappelijk thema

Verzameling animatie en Voorbij Mijn Huid

The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter
Een verzameling van animaties voor verschillende projecten, waaronder de mijne “Voorbij Mijn Huid”. Een korte animatiefilm.

Nadat er iemand Jaimy’s grenzen seksueel heeft overschreden, neemt ze het haar eigen lichaam kwalijk. Ze trekt haar huid uit, maar Jaimy kan pas aan haar verwerkingsproces beginnen wanneer ze haar huid terug in vertrouwen durft te nemen.

In bijna alle animaties die ik heb gemaakt, ben ik opzoek geweest naar manieren om mijn leven als animator te versimpelen en het animatieproces te versnellen.

Artist statement

Mijn naam is Jil Jil Siu, maar je mag me ook Jil noemen. Ik ben een 2D animator en storyteller, die zich focust op het subtiele en emotionele, maar ik maak ook graag absurd werk. Met de opkomst van nieuwe media groei ik graag mee en wil ik ontdekken hoe ik ze in mijn voordeel kan gebruiken. Animator zijn is al hard genoeg, waarom niet het wat makkelijker maken als het kan?

Ambitions

Ik wil blijven leren over animatie en nieuwe media en hoop veel werkervaring te hebben opgedaan in Nederlandse en buitenlandse studio’s. Over 5 jaar heb ik mijn pipeline met het gebruik van verschillende media meer verfijnd, waardoor andere mensen en bedrijven er ook gebruik van kunnen maken.

Learned during the studies

Wees niet bang om in samenwerkingen aan te geven wanneer iets onrealistisch of ineffectief is. Goede communicatie en afspraken zijn belangrijk en kan je veel hoofdpijn schelen. Probeer een balans te vinden tussen overwerken en genoeg werken.