Ander thema

Verwonderwezens

The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter
Verwonderwezens gaat over de positie van dieren in onze maatschappij. In dit kleurrijke boek, ontmoet je een aantal wonderlijke wezens. Elk van deze wezens heeft zijn eigen kwaliteiten en kenmerken.
In onze maatschappij denken wij heel erg vanuit ons eigen idee van intelligentie, ons eigen idee van cognitie. Pas als je de moeite neemt om dat menscentrale standpunt los te laten, zul je zien hoe bijzonder alle wezens zijn.
Laat je meevoeren met het avontuur in Verwonderwezens en ontdek het zelf…

Artist statement

Met mijn werk creëer ik graag via kleurpotloden, verf, inkt of andere kleurrijke materialen mooie, utopische verhalen. Daarin is er tijd om het moois om ons heen te waarderen, terwijl er op de achtergrond een ondertoon sluimert van het thema waar het echt om gaat. Een dubbele betekenis, omdat ik ervan overtuigd ben dat een boodschap altijd beter overkomt wanneer je de link zelf hebt gelegd.
Dan draait het bij mij vaak om dieren en de natuur. De dingen om ons heen die geen aandacht vragen, maar het zeker wel verdienen. Door deze dingen in mijn werk naar voren te brengen wil ik mensen aanmoedigen stil te staan bij hun gedachtes en acties.
Dieren hebben geen stem, maar ik wel.

Ambities

Over vijf jaar hoop ik mijn volgende studie richting communicatie afgerond te hebben. Als baan hoop ik deels in loondienst te werken richting marketing, en deels als illustrator / zzp'er mensen informeren over dierenwelzijn.

Geleerd tijdens de studie

Om mezelf trouw te blijven en met volle overtuiging in mezelf te vertrouwen. Ik denk dat dat ook de manier is om plezier te blijven houden in het werkveld. Tijdens de opleiding gaven de leraren soms heel uiteenlopende adviezen, maar hoe specifieker je zelf de feedback aanstuurt, hoe scherper het eindresultaat wordt.

Overzicht van publicaties / exposities / prijzen / concerten / voorstellingen etc.

nvt