Ander maatschappelijk thema

Verwoede Pogingen

The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter
Een tragikomische reis door een coaching weekend voor persoonlijke groei. Over een zelfhulpboek, een rollenspel, een rampzalig verlopen schreeuwoefening en onze verwoede zoektocht naar de antwoorden die we misschien wel nooit zullen krijgen.
Filmstill

Artist statement

Ik heb niet de illusie dat mijn films de wereld kunnen veranderen. Dan had ik brandweerman moeten worden. Of wetenschapper. Toch denk ik dat een film het vermogen heeft de kijker uit zijn dagelijkse sleur te halen en een nieuw perspectief te bieden op die gekke bol waar we nu eenmaal met z’n allen tot veroordeeld zijn. Niemand weet zeker waarom we hier zijn, maar de wil om er iets van te maken is universeel. Nét wanneer we het idee hebben het allemaal te weten, blijkt het toch allemaal weer anders te zijn. Deze komische tragiek probeer ik te laten zien in mijn films. Misschien zijn we stiekem allemaal hetzelfde.

Ambities

Over vijf jaar hoop ik samen met een schrijverscollectief te werken aan Nederlandse films en series. Zo nu en dan zou ik hierbij ook projecten willen regisseren, maar de focus ligt op schrijven. Met het collectief hoop ik een nieuwe generatie filmmakers te introduceren. Wij Nederlanders zijn kritisch, eigenwijs en hebben een ongeëvenaarde zelfspot en humor, deze kwaliteiten zijn echter maar mondjesmaat terug te vinden in het Nederlandse film- en serie landschap. Hier wil ik maar al te graag verandering in brengen.

Geleerd tijdens de studie

De vrijheid om te experimenteren heeft mij als maker veel gebracht. Weten dat wat je maakt (nog) niet goed hoeft te zijn heeft mij de kans gegeven om mijn creativiteit en stijl te onderzoeken.

Overzicht van publicaties / exposities / prijzen / concerten / voorstellingen etc.

Afstudeerfestival Blikvangers, september 2022
3LAB (BNNVARA), 1 november 2022
Premiere afstudeerfilm, september 2022