Interieur architectuur
Ruimtelijk ontwerp
3D rendering
Maquette
Interieur
Exterieur
Openbare ruimte
Social design
Creatief proces
Duurzaamheid en klimaat

Vervallen schoonheid

Wietske Visser
About Live events
The presentor has activated the presentor mode. Would you like to follow?
Follow presentor
You are following the presentor.
Stop following presentor

VERVALLEN SCHOONHEID

Vervallen schoonheid gaat over de potentie die in vele gebouwen zit maar er niet uit gehaald wordt. In het geval van dit project is dat de potentie van het voormalige stoomwasserij aan de Eindhovense weg 12. Dit pand is in 2017 voor een groot deel verbrand en staat sinds dien in een treurige toestand er bij.
Het doel is om mensen te inspireren en op die manier minder vervallenheid en meer schoonheid te tonen.

Ik heb onderzoek gedaan naar het gebouw door het helemaal uit elkaar te halen en weer in elkaar te zetten. Op die manier kreeg ik meer feeling voor de architectuur en de vormgeving die is toegepast. Ook creëerde ik meer begrip voor de omgeving die het gebouw had overgenomen. Met alle informatie en uitkomsten van mijn onderzoeken heb ik een ingreep ontworpen en toegepast in het gebouw.

Om de constructie van het gebouw goed te begrijpen heb ik heel het gebouw " uit gekleed." Je kan dan letterlijk zien wat je overhoud als constructie. Het heeft meerder maquettes geduurd voor dat dat pas klopte. Pas toen ik wist het de constructie precies in elkaar zat ben ik verder gegaan met het ontwerpen van de eventuele toepassing. 

De toepassing van het gebouw is dat er ruimte gecreëerd word voor de natuur die nu de overhand heeft genomen. Door een glazen ronding toe te passen in het gebouw kan je zowel de constructie als de natuur goed zien vanaf alle punten in het gebouw. ook zijn de daken van glas zodat je bij elk weertype direct ziet wat het resultaat is in het gebouw zelf. 

Float this widget
Put back
Drag/resize
Drag/resize