The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter
De film ‘Verloren’ gaat over de angst voor en de uiteindelijke acceptatie van onze eigen emoties. Het hoofdpersonage vlucht voor haar gevoelens, maar komt erachter dat ze deze juist een plek moet geven. Tijdens het project heb ik onderzoek gedaan naar productie, cinematografie en animatie. Zo heb ik met animatieproducenten gesproken over hun vak, ben daarnaast in de reële wereld erop uitgetrokken om te experimenteren met cameravoering, en heb ik talloze referenties opgenomen voor onze animaties.

Artist statement

Mijn naam is Anne zum Vörde sive Vörding en ik studeer dit jaar af als 3D animator, cinematograaf en creatief producent.

Wat mij als kind altijd al heeft gefascineerd zijn verhalen. Ik kon me helemaal verliezen in de verschillende werelden, meeleven met de personages en echt even ontsnappen aan de echte wereld. Ik was er dol op. Later heb ik gemerkt dat film, en vooral animatie, mij de kans geeft deze ervaring zelf te creëren voor andere mensen. Ik kan stilstaande poppen tot leven brengen door ze te animeren. Bepaalde gevoelens overbrengen door belichting en compositie. En zelfs met de rol van producent, wat over het algemeen niet zo creatief klinkt, kan ik een grote en belangrijke bijdrage leveren aan het maakproces van een film.

Uiteindelijk hoop ik dat mijn werk een positieve bijdrage kan leveren. Dit hoeft niet per se wereldveranderend te zijn, alhoewel dat natuurlijk mooi zou zijn. Het betekent veel voor me als mijn werk iemand een hart onder de riem kan steken, of kan helpen anders na te denken over bepaalde situaties. Waar nodig mag iemand ook even ontsnappen aan de echte wereld, zoals ik dat vroeger deed. Het heeft mij veel geholpen en ik hoop dat mijn werk dat ook voor anderen kan doen.

Ambities

Samenwerking vind ik heel belangrijk: je kan elkaar enorm inspireren en tegelijkertijd uitdagen. Bij goede samenwerkingen komen vaak onverwachte, maar mooie resultaten naar voren. Ik hoop daarom dat ik over 5 jaar met veel inspirerende mensen heb mogen samenwerken, het liefst aan projecten waarin ik mezelf kan blijven ontwikkelen. Ik heb de afgelopen jaren zoveel geleerd en ben zo veranderd, dat ik open sta voor alles wat de toekomst mij brengt.

Geleerd tijdens de studie

De afgelopen jaren hebben mij ontzettend veel gebracht. Door de groei van mijn technische en creatieve vaardigheden sta ik nu sterker in mijn schoenen. Ik kan beter omgaan met feedback en kan mijn ideeën en keuzes beter onderbouwen. Tegelijkertijd heb ik mijn perfectionisme en onzekerheden meer kunnen loslaten, waardoor mijn werkproces een stuk vloeiender is geworden.