Ander maatschappelijk thema

Verbinding

The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter
Ongrijpbaarheid en de bron van het niet weten vind ik interessant: ik ga het proces aan. Zo kom ik erachter hoe mijn intuïtie tot mij spreekt. Kunst kan volgens mij een manier zijn om tot een antwoord of inzicht te komen wat we onszelf of anderen willen meegeven.


Mijn werk ziet er fragiel uit, en voelt daardoor kwetsbaar. Tegelijkertijd nodigt het werk uit om echt aangeraakt te worden. Om de texturen en de structuren goed te kunnen voelen, te kunnen ervaren.


Het op zoek gaan naar mezelf in abstracte vormen is verweven met mijn kijk op het landschap waarin ik mij bevind. Patronen die telkens terugkomen in verschillende contexten, in het heelal, in de oogbol, in bacteriën, komen terug in mijn werk. Tegelijkertijd verwijzen de zachte kleuren, de ronde en in elkaar overvloeiende vormen en de gelaagdheid naar het vrouwelijke lichaam.

Artist statement

In mijn beeldend werk probeer ik de gelijkenissen te vinden die zowel in de natuur aanwezig zijn als in vleselijkheid. Ik verdiep mij in symbolisme met een combinatie van geometrische, figuratieve, abstracte en natuurlijke vormen. Organische groei, waaronder planten, bloemen micro-organismen en vrouwelijkheid geef ik weer door de kijk van een spirituele lens. Ik probeer de harmonie vast te leggen in herkenbare vloeiende vormen, in combinatie met kleur en gelaagdheid op doek. Ik speel met het idee dat ik verf met de stoffen en natuurlijke materialen.

Mijn werk kan op verschillende manieren geïnterpreteerd worden. Ik ben geïnspireerd geraakt door de toevalligheden die je in gelijkenissen ziet in de natuur, de mens of het universum, en dat dit in relatie met elkaar staat. De natuur herhaalt zichzelf in verschillende patronen. Daarom is mijn werk voor het brein open voor eigen interpretatie en kunnen er meer associaties gelegd worden.

Ambities

Over vijf jaar zie ik mijzelf lesgeven in het voortgezet onderwijs, maar ook buitenschools wil ik meedraaien met creatieve projecten en workshops. Daarnaast zou ik een eigen atelier willen hebben, waar ik mijn beeldend proces verder kan ontwikkelen en groeien. Ik zou kunst als een middel willen inzetten om verbintenissen te leggen. Ik zou in de toekomst nog een studie willen volgen met de verdieping hoe je kunst kan combineren met vak therapie om zo anderen tot uiting te brengen.

Geleerd tijdens de studie

Tijdens de studie heb ik geleerd om mijn gedachten & gevoelens om te zetten tot beeldtaal. Dat het volgen van je intuïtie ook een bepaalde kennis met zich meedraagt die gehoord en geuit wil worden. Als docent heb ik geleerd dat vertrouwen verdienen een waardevol moment is om samen als klas aan creatieve opdrachten te werken in een veilig leerklimaat waar experimenteren voorop staat!