Design
Product Design
Spatial Design
Artistieke prestatie

(Ver)binding

The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter


A97 is een tactiele landkaart ontwikkeld door Marije Woorts, Spatial Design.

Voor haar afstudeerproject wilde ze landschap, stedenbouw en interieur samen laten komen. Dit zijn de disciplines waar ze in opereert en van vindt dat ze onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn.

De landkaart is ontstaan na een onderzoek over fysieke en mentale verbinding van dierbare plaatsen. Het verbeeldt het persoonlijke verhaal van verbintenis. De tactiliteit en keuze van wol is een weerspiegeling van de aaibaarheid en zachtheid van het graslandschap. De witte lijn is de routelijn van de snelweg die naast mentale verbindingslijn de belangrijkste fysieke verbinding in stand houdt.

Scrol door het proces heen om bij het eindwerk te komen.


Onderzoek - Landschap voelen met je handen
Maakproces - Stappen volgorde
Maken - Tuftproces

Artist statement

Een multidisciplinair ontwerper zo zou ik mijzelf omschrijven. Werkend vanuit de vraag en behoefte pas ik mijn ontwerptools aan. Met mijn analyserend vermogen zoom ik in en uit. Zo verbind ik verschillende schaalniveaus met elkaar, met als doel ontwerpen te maken voor een onvergetelijke beleving. Door mijn manier van werken is de uitkomst niet de meest voor de hand liggende keuzes en blijft het verbazen. Van installatie tot landschapsontwerp, van kunstobject naar interieuradvies. Niks is mij te gek!

Ambities

Over 5 jaar hoop ik vanuit de discipline interieurarchitectuur werkzaam te zijn in verschillende schaalniveaus. Werken aan projecten die niet beperkt zijn tot een enkele discipline maar daar waar landschapsarchitectuur, stedenbouw en ruimtelijk ontwerp elkaar raken. Met mijn ontwerpen hoop ik sociaal maatschappelijk bij te kunnen dragen en plekken te ontwerpen die blijven hangen.

Geleerd tijdens de studie

Tijdens mijn studie heb ik geleerd dat niks te gek is en dat je vooral moet doen wat je leuk vindt! Verdiepen in iets waarvan je denkt dat het op het moment nodig is en dat het hierbij niet erg is om een andere kant op te gaan dan dat je dacht te willen. Uiteindelijk zal alles op zijn plaats vallen en komt het allemaal goed. Tussendoor genieten van de stappen die je behaald hebt zijn een groot onderdeel van het plezier in je werk.

https://www.instagram.com/studiowoorts/

Portfolio

Nieuwsgierig naar ander werk? Neem dan eens een kijkje in mijn portfolio.

(Kijk je nu naar een grijs vlak? Even geduld mijn portfolio kan elk moment geladen zijn)

https://www.instagram.com/studiowoorts/