Gezondheid en welzijn
Privacy en ethiek

Ventanas Abiertas en Waar ben je?

The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter
Ventanas Abiertas gaat over Daniël. Hij is immigrant en werkt in een magazijn. Hier voelt hij zich niet thuis bij de andere immigranten, maar ook niet bij de Nederlandse werknemers. Als hij Olivier tegenkomt veranderd zijn leven en door middel van het bespieden van Olivier veranderd zijn persoonlijkheid langzaam. Hij begint Olivier op te nemen in zijn eigen identiteit.

Waar ben je? vertelt het verhaal van het rouwproces van de achtjarige Milou, die plotseling haar vader verliest door een auto-ongeluk. De moeder van Milou wordt overmand door haar eigen rouw, waardoor ze zich terugtrekt en het zicht op haar dochter verliest. Door gebrek aan ouderlijke ondersteuning begint Milou een fantasiewereld te creëren. Een fantasie waar Milou’s overleden vader voor haar zorgt. Hoe komen moeder en dochter in het rouwproces bij elkaar?

Artist statement

Mijn stijl valt te omschrijven als een spel van donker en licht. De beelden die ik maak zijn expressief in licht, kleur en contrast. Licht speelt in mijn werk een grote rol. Mijn voorkeur gaat uit naar een donkere, contrastrijke stijl waarin warme tinten de personages belichten. De emotie die het verhaal bij mij oproept probeer ik over te brengen in de kaders en belichting die ik gebruik.

Ambities

Over 5 jaar wil ik als D.O.P. gedraaid hebben op kleinere sets. Ik wil op projectbasis als D.O.P. te werk en zo met verschillende soorten projecten in aanraking te komen. Ik ben op zoek naar kleinere diverse projecten om mijn kennis en vaardigheden als cameraman te verbreden.

Geleerd tijdens de studie

Ik heb geleerd dat techniek niet zorgt voor een goede film. Vanuit de beperkingen die de opleiding oplegt, zowel inhoudelijk door de keuzes van thema's, als het feit dat er technisch minder mogelijk is dan op andere opleidingen, ontstaat er vindingrijkheid die ik meeneem in mijn verdere werk.

Overzicht van publicaties / exposities / prijzen / concerten / voorstellingen etc.

Ventanas Abiertas en Waar ben je?