Diversiteit en inclusiviteit

Veins of Nature

The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter
Wij zijn Timo Holm en Elías Semunović, een ontwerpersduo dat is gevormd tijdens de studie door onze gezamenlijke interesses en liefde voor ambacht. Wij presenteren ons project genaamd "Veins of Nature".

Samen verkennen we de grens tussen functionele objecten en kunstwerken.
De gepresenteerde lichtobjecten manifesteren zich als organische vormen die de esthetiek van de natuurlijke omgeving weerspiegelen. Het centrale aspect binnen ons project is de samenwerking tussen ons als individuen.

De term "Veins of Nature" vertaalt zich rechtstreeks naar de aderen van de natuur, waarbij wordt verwezen naar de inspiratie die voortvloeit uit organische vormen en patronen van de natuurlijke wereld. De lichtobjecten zijn vervaardigd uit porselein, een materiaal dat zowel kwetsbaar als duurzaam is. Iedere geproduceerde vorm is uniek door het ambachtelijke handwerk en de individuele vormgeving.

Het project tracht niet enkel de schoonheid van de natuur te vangen, maar streeft tevens naar het ontsluiten van nieuwe perspectieven op het gebied van design.
Het ultieme doel is het creëren van unieke ontwerpen die de grenzen tussen kunst en functionaliteit doen vervagen.

Artist statement

Als gedreven, creatief maker word ik gestuurd door de dynamiek tussen toeval en ontdekkingen. Mijn ontwerpbenadering wordt gekarakteriseerd door een zoektocht naar innovatie en verbinding. Ik ben geïnspireerd door samenwerkingen tussen verschillende disciplines en een streven naar het materialiseren van mijn visie. In mijn werk staan vormen en patronen centraal.
Ik verken nieuwe materialen en technieken om de traditionele grenzen binnen ontwerpen te verleggen. Als zelfstandig ondernemer in de richtingen interieurvormgeving en productdesign zet ik mijn passie voor creatie en ontdekking om in tastbare, innovatieve en functionele ontwerpen. Deze zijn zowel esthetisch als praktisch mooi.

Ambities

Over vijf jaar zie ik mezelf als een veelzijdig ontwerper, actief in product- en in interieur-ontwerp. Ik werk als zelfstandig ondernemer, waarbij ik mijn eigen producten ontwikkel en produceer. Daarnaast ambieer ik een rol binnen een organisatie die zich richt op productinnovatie en design. Hier kan ik mijn creativiteit en expertise inzetten om nieuwe concepten te ontwikkelen en te realiseren. Mijn doel is om mijn passie voor ontwerp te combineren met mijn zakelijke vaardigheden, waardoor ik zowel artistiek als professioneel succesvol ben in de designwereld.

Geleerd tijdens de studie

Wat de opleiding Spatial Design mij heeft gebracht is dat het maakproces meer waarde heeft gekregen dan het eindresultaat. Ik ben een beelddenker: dit helpt mij bij elk nieuw idee. Door actief het proces aan te gaan en te experimenteren met verschillende benaderingen, kom ik vaak tot verrassende ontdekkingen. Dit opent voor mij nieuwe perspectieven. Hierdoor let ik op details die door veel mensen over het hoofd worden gezien. Het waarderen van deze schoonheid maakt voor mij echt het verschil.

In de werkplaatsen op de academie heb ik mijn vaardigheden als ontwerper aanzienlijk verbeterd en verbreed tijdens mijn studie. Ik heb mij vooral gespecialiseerd binnen de keramiek werkplaats.