Ander thema

Veins of Nature

The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter
Wij zijn Elías Semunović en Timo Holm, een ontwerpersduo dat is gevormd tijdens de studie door onze gezamenlijke interesses en liefde voor ambacht. Wij presenteren ons project genaamd 'Veins of Nature'.

Samen verkennen we de grens tussen functionele objecten en kunstwerken.
De gepresenteerde lichtobjecten manifesteren zich als organische vormen die de esthetiek van de natuurlijke omgeving weerspiegelen. Het centrale aspect binnen ons project is de samenwerking tussen ons als individuen.

De term 'Veins of Nature' vertaalt zich rechtstreeks naar de aderen van de natuur, waarbij verwezen wordt naar de inspiratie die voortvloeit uit organische vormen en patronen van de natuurlijke wereld. De lichtobjecten zijn vervaardigd uit porselein, een materiaal dat zowel kwetsbaar als duurzaam is. Iedere geproduceerde vorm is uniek door het ambachtelijke handwerk en de individuele vormgeving.

Het project tracht niet enkel de schoonheid van de natuur te vangen, maar streeft tevens naar het ontsluiten van nieuwe perspectieven op het gebied van design.
Het ultieme doel is het creëren van unieke ontwerpen die de grenzen tussen kunst en functionaliteit doen vervagen.

Artist statement

Als ontwerper ben ik voortdurend op zoek naar nieuwe mogelijkheden en uitdagingen. Omarm het onbekende en wees niet bang voor risico's: Ik geloof dat de grootste ideeën vaak worden geboren door het durven nemen van een sprong in het diepe. Met een ruimdenkende aanpak denk ik altijd vooruit. Ik ben voortdurend op zoek naar manieren om mijn werk en product te vernieuwen en te verbeteren.

Ik ben een groot voorstander van samenwerken, omdat ik geloof dat de kracht van gedeelde kennis en ervaring ons in staat stelt om grenzen te verleggen en nieuwe hoogten te bereiken.

In mijn producten streef ik naar een lust voor het oog, waarbij esthetiek en functionaliteit hand in hand gaan. Ik hecht veel waarde aan de kwaliteit van mijn werk en beschouw het als een kunst om ideeën tot leven te brengen. Dit doe ik met oog voor detail en vakmanschap.

In essentie ben ik een ontwerper die gedreven wordt door passie, creativiteit en een onverzadigbare drang naar perfectie. Mijn werk is niet slechts een weerspiegeling van mijn vaardigheden, maar ook van mijn voortdurende streven naar een lust voor het oog en mijn liefde voor het creatieve proces.

Ambities

Binnen mijn ideale wereld run ik een eigen studio waarin ik met jonge enthousiastelingen designmeubels ontwerp en realiseer. Tot die tijd zal ik twee banen hebben. Mijn passie binnen de horeca zal ik blijven uitoefenen. Daarnaast ga ik door met het uitbreiden van mijn studio. Wanneer ik op het punt kom dat mijn studio zekerheid biedt, zal ik de horeca met pijn in mijn hart vaarwel zwaaien en mijn grotere dromen achternagaan, waarin ik mijn passie voor design met zowel jong als oud kan delen.

Geleerd tijdens de studie

Het gaat niet altijd om het kiezen van de juiste studie, maar een verkeerde keuze kan je meer opleveren dan je van tevoren had gedacht.