Duurzaamheid en circulariteit

“Vegetables shaped by luxury”

The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter
Het stilleven dat ik heb gemaakt gaat over groenten! Groenten fascineren mij vanwege hun esthetiek en aardsheid. Velen van ons eten ze dagelijks en kopen ze in de supermarkt. Daar kom je alleen maar welgevormde ongehavende, perfecte groenten tegen. Hoe vanzelfsprekend is de perfectie van de supermarktgroenten? Welke wereld gaat daarachter schuil? Wat is er voor nodig om die perfectie en schoonheid te bereiken?
Deze vragen beantwoord ik in mijn keramische stilleven. Ik ben te werk gegaan binnen de eeuwenoude traditie van het stilleven. Ik heb mij laten inspireren door de symboliek van stillevens en de kenmerkende composities. Zoals in stillevens gepronkt werd met luxe producten, zo pronk ik met groenten. Ze zijn het waard om mee te pronken! En daar hebben we veel voor over…

Artist statement

Mijn naam is Linde van der Burgh. Ik ben een kunstenaar die haar fascinaties vangt in beeld, uiteenlopend van zelfportretten tot het afbeelden van groenten. Inspiratie haal ik uit mijn dagelijks leven. De gevoelens die ik ervaar beeld ik uit: op papier en in drie dimensionaal werk.
Het belangrijkste thema in mijn huidige werk is voedsel. De esthetische kwaliteit van alledaagse groenten druk ik op mijn manier uit in klei. Via mijn keramiek laat ik mensen stil staan bij de schoonheid daarvan.

Ambities

Ten eerste om met de verkoop van mijn kunst in mijn eigen levensonderhoud te kunnen voorzien. Ik zou graag een atelier hebben waar ruimte is voor het maken van keramiek en tekeningen. Ik wil onderzoeken hoe deze mediums gecombineerd kunnen worden. Inhoudelijk wil ik me verdiepen in eetculturen van over de hele wereld. Met de kunstwerken die hieruit voortkomen hoop ik mensen te raken.
Ten tweede is het mijn grootste droom om mijn werk te exposeren in geprezen/grote/ inspirerende musea, in Nederland en daarbuiten!

Geleerd tijdens de studie

Het inzicht krijgen in mijn creatieve proces en mijn eigenheid daarbinnen vinden. In het begin van mijn studie probeerde ik vaak precies zo te werk te gaan als de illustratoren die mij inspireerden. Hierdoor ging mijn maakproces vaak stroef. Ik heb geleerd om mijn eigen creatieve proces vorm te geven en te luisteren naar mijn maak intuïtie.