Ander thema

Van Zwarte Gat naar Sterrenstatus: Een gids voor startende makers

The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter
In mijn afstudeeronderzoek heb ik de uitdagingen van pas afgestudeerde kunstacademiestudenten onderzocht bij het betreden van de creatieve sector. Samen met Cultuur+Ondernemen heb ik een online kennisgids ontwikkeld om startende makers te ondersteunen. Door testen en focusgroepen hebben we de gids afgestemd op hun behoeften. Het resultaat is een praktisch advies dat kan helpen bij het overbruggen van het "zwarte gat" na de academie.Artist statement

De afgelopen jaren heb ik mij ondergedompeld in verschillende aspecten van de creatieve sector in Nederland. Al snel kwam ik erachter dat ik het het allerleukst vind om samen te werken met makers en hen te helpen met de ondernemerschap aspecten van hun beroepspraktijk.

Ambities

De komende maanden zal ik het project waar ik tijdens dit afstudeerjaar mee ben begonnen verder uitwerken in samenwerking met Cultuur+Ondernemen. Daarna ga ik op reis naar Chili. Als ik weer terug kom ben ik van plan om in de creatieve sector te gaan werken. Hoe dit er precies uit gaan zien laat ik voor nu nog open.

Geleerd tijdens de studie

In de afgelopen jaren heb ik veel geleerd over de creatieve sector op verschillende niveaus. Daarnaast heb ik mijn eigen interesses en fascinaties leren kennen en kunnen ontdekken.