Duurzaamheid en circulariteit

Van wegwerp naar waarde

The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter
In de interieurbranche leidt het jaarlijks weggooien van enorme hoeveelheden reststoffen tot verspilling en milieuvervuiling. Mijn project transformeert deze reststoffen in waardevol, duurzaam materiaal voor diverse toepassingen, wat nieuwe mogelijkheden biedt voor creatief en milieuvriendelijk design. Het concept vermindert afval en bevordert duurzaam design door reststoffen een tweede leven te geven, waarbij creativiteit en milieubewustzijn worden gecombineerd. Dit draagt bij aan duurzame interieurinnovaties en een duurzamere toekomst.
Artist statement

Mijn artistieke reis is een ontdekkingstocht naar de verbinding tussen mens en omgeving, waarbij ik de kracht van design gebruik om positieve verandering te bewerkstelligen. Door middel van interdisciplinaire samenwerking en een sterke focus op duurzaamheid, streef ik ernaar om grenzen te doorbreken en nieuwe mogelijkheden te verkennen binnen de interieurbranche. Mijn werk is een uitdrukking van mijn visie op een meer verbonden, creatieve en duurzame wereld.

Mijn artistieke praktijk is geworteld in samenwerking, duurzaamheid en innovatie, waarbij ik gebruik maak van design als een krachtig middel om sociale en ecologische impact te creëren. Ik geloof in de kracht van creativiteit om de wereld te veranderen en ben vastbesloten om bij te dragen aan een betere toekomst voor iedereen.

Ambities

Over vijf jaar wil ik een leidende rol spelen in de interieurbranche, waarbij duurzaamheid centraal staat in al mijn projecten. Mijn doel is om innovatieve oplossingen te ontwikkelen die niet alleen esthetisch aantrekkelijk zijn, maar ook ecologisch verantwoord. Door reststoffen en duurzame materialen te integreren in mijn ontwerpen, streef ik ernaar de standaard voor milieuvriendelijk interieurontwerp te verhogen.

Geleerd tijdens de studie

Tijdens mijn studie Connected Design aan de HKU heb ik geleerd hoe essentieel interdisciplinaire samenwerking, duurzaamheid en technologie zijn voor het ontwerpproces. Het vermogen om effectief samen te werken met studenten en professionals uit diverse vakgebieden heeft me geholpen om verschillende perspectieven te integreren en innovatieve oplossingen te ontwikkelen. Goede communicatie en begrip van elkaars expertise bleken cruciaal voor succesvolle projecten.

Daarnaast heb ik een diep bewustzijn ontwikkeld van het belang van duurzaamheid. Ik heb geleerd om in elke fase van het ontwerpproces de ecologische en sociale impact van mijn keuzes te overwegen. Het kritisch evalueren van materialen en productieprocessen en het zoeken naar milieuvriendelijke alternatieven hebben mijn verantwoordelijkheid als ontwerper voor een duurzamere toekomst benadrukt.