Ander thema

Van kernwaardes tot content

The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter
Ik vind het gaaf om te zien als jonge theatermakers een kans krijgen om zich verder te ontwikkelen. Zelf wil ik hier ook aan bijdragen.
Ik heb in mijn afstudeerproject onderzoek gedaan naar hoe beginnende theatermakers kijken naar marketing.
Daaruit kwam al snel dat veel makers niet graag met dit onderdeel bezig zijn.
Om dit makkelijker en leuker te maken heb ik samen met theatermakers een workshop ontwikkeld waarin ze tot inspirerende contentmarketing komen die aansluit op het creatief proces.
Het doel is om in de toekomst nog veel beginnende makers te helpen door middel van deze workshop.

Artist statement

Ik ben Pepijn Buizer, een trainer en marketeer. Ik heb mij gespecialiseerd in het theaterwerkveld en heb ook een achtergrond als theatermaker. Daarnaast heb ik ook twee jaar ervaring in het geven van een grote variatie aan trainingen. Ik werk altijd vanuit verhalen en zoek bij de ander wat de beste punten zijn waar hij/zij/die vanuit kan groeien.

Ambities

Na mijn afstuderen zal ik mij in eerste instantie verder willen ontwikkelen als trainer. Dit kan zowel binnen het culturele netwerk zijn als daarbuiten. Verder krijg ik de meeste energie uit het helpen van beginnende makers bij hun groei en positionering in het werkveld, dus organisaties als Café Theater Festival, Het Huis Utrecht en TapasTheater liggen voor de hand als eventuele werkgevers voor de toekomst.

Geleerd tijdens de studie

Tijdens mijn studie heb ik vooral geleerd wat het belang is van een goede balans vinden tussen het creatieve proces van een maker en de juiste manier om je ook goed te profileren in het werkveld. Zo hebben vakken als Creatieve maakprocessen en Storytelling mij veel gebracht om dat proces te begrijpen en mij laten inzien hoe ik de wereld van marketing en theater dichter bij elkaar te brengen. Als laatste heb ik ook het ingezien tijdens mijn studie hoe belangrijk het is om in gesprek te blijven met de doelgroep als je tot juiste oplossingen en verbinding wil komen.