Kunstmanagement
Kunst en Economie
Event Management
Marketingcommunicatie
Ander maatschappelijk thema

Van fysiek naar hybride: De intrede van de Hybride Open Dag HKU

Ilse Rouw
About Live events
The presentor has activated the presentor mode. Would you like to follow?
Follow presentor
You are following the presentor.
Stop following presentor
Tijdens de afstudeerperiode zijn hybride evenementen door de komst van het coronavirus gegroeid in populariteit en relevanter dan ooit tevoren. Bij een hybride evenement wordt een offline en online evenement met elkaar gecombineerd, waardoor zowel fysieke als online bezoekers eenzelfde inhoud en beleving tot zich nemen. De toekomst van de evenementenbranche zal een palet zijn van complete digital events en een hybride variant hiervan. Vanuit deze belangrijke inzichten die uit het verkennend onderzoek zijn gekomen, is het afstudeeronderzoek gestart.

Het verkennend onderzoek over online en hybride evenementen leverde veel bruikbare informatie en handvatten op die zijn toegepast om de Hybride Open Dag van de HKU op 27 november 2021 vorm te geven. De ontwerpvraag van het afstudeeronderzoek was: hoe kunnen we met een hybride open dag meerwaarde bieden aan studiekiezers, waardoor zij een beter beeld krijgen over de opleidingen van de HKU?

Er is onderzoek gedaan naar hybride en online evenementen en de wensen en behoeften van de leden van de projectgroep, de schools, docenten, studenten en studiekiezers. Dit onderzoek heeft geleid tot een projectvoorstel voor de Hybride Open Dag van de HKU op 27 november 2021. Het projectvoorstel bestaat uit geteste vernieuwende en bestaande programmaonderdelen die aansluiten bij bovenstaande stakeholders.

In het Rapport dat is te downloaden via mijn Exposure pagina, is te lezen hoe het onderzoek is verlopen en wat de uitkomst van het ontwerponderzoek is.