Fotografie
Onderzoek
Inclusie en diversiteit

Van frustratie naar inspiratie

Ikram Yasbah
About Live events
The presentor has activated the presentor mode. Would you like to follow?
Follow presentor
You are following the presentor.
Stop following presentor
Daar zit je dan gezellig met vrienden. Een van je vrienden maakte een goeie grap. Gieren, brullen lachen totdat… Juist ja, de veiligheidsspeld die je hoofddoek bij elkaar houdt in stukjes uit elkaar valt. Je kijkt in je tas, in je zakken, doet zelfs een vragenronde of iemand een extra mee heeft. Helaas, geen reserve. Elke hoofddoek dragende dame herkent zich in dit probleem. Heel gefrustreerd ging ik opzoek naar een alternatief. Hier is mijn nieuwe project geboren. Ik heb dames in eigen kringen gesproken wat zij deden als zij geen speld hadden. Velen gaven aan dat ze altijd maar hopen dat er een reserve mee hebben. Ik ben opzoek gegaan een alternatief. ben jij benieuwd wat? Neem een kijkje op mijn expo.

Artist ‘s statement

Mijn naam is Ikram en betekent vrijgevigheid & gastvrijheid. Daar doe ik wel eer aan. Ik bied graag een luisterend oor. Door het verzamelen van verhalen is mijn werk gaan leven. Een van mijn belangrijkste element in mijn werk is het in contact komen met mensen. Mijn kracht zit voornamelijk in de interactie met mensen. Ik ga graag op zoek naar verhalen die anderen met mijn delen, om daar vervolgens een nieuw verhaal van te creëren die anderen dan zouden kunnen helpen met hedendaagse onderwerpen. Ik wil graag anderen een stem geven door mijn werk als middel te gebruiken. 

Mijn interesse ligt vooral bij de sociale werkplekken. Ik kom uit een gezin waar de Nederlandse taal niet de moedertaal is. Mijn ouders hebben het niet makkelijk gehad en hebben door de jaren heen niet echt de mogelijkheid gehad om daadwerkelijk de taal goed te beheersen. Ik vind het prachtig dat er initiatieven bestaan die naast het werken met duurzame materialen, ook andere skills bieden aan haar werknemers zodat zij verder kunnen groeien in de maatschappij.  Mijn manier van ontwerpen is met het oog op een positieve verandering. Hoe gaaf is het als je samen kunt groeien. Ik ben hier een grote voorstander van! 

This video call has not yet been activated by the host

Float this widget
Put back
Drag/resize
Drag/resize

Nu je hier toch bent. Ik ben wel benieuwd, aan welke nieuwe sluiting denk jij als jij naar mijn werk kijkt? Laat graag een comment achter! En laat je inspireren door anderen.

Na mijn tijd op de Hogeschool van de Kunsten Utrecht

Bloed, zweet, slapeloze nachten en vooral heel veel tranen heb ik het toch echt gemaakt. Maar wat ga ik nu doen? Val ik dan echt in een zwart gat? Nee, zeker niet. Na het behalen van mijn diploma is mijn droom om een eigen sociale werkplaats te kunnen beheren. Ik hoop zo samen met anderen mooie producten te kunnen leveren. Het allermooiste is al zij ook kunnen groeien in de maatschappij. Door de vrijheid die ik heb kunnen ervaren wil ik dit graag aan de medemens overbrengen. Hiervoor ga ik nog een opleiding volgen namelijk: de PABO. Naast maken en het creëren van verhalen wil ik graag lesgeven. Ik wil dat het onderwijs op de schop gaat. Ik wil het nieuwe leren introduceren. En omdat kinderen zo kneedbaar zijn, is dat voor mij een mooi opstapje om ze wat mee te kunnen geven. Ik wil ze graag onderwijzen op een creatieve maar ook vooral op een vrije manier. Net zoals ik mijn vier jaar heb mogen ervaren. Ik gun het iedereen.