Ander thema

Van bladmuziek naar businessplan

The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter
In de afgelopen maanden heb ik onderzocht hoe het kan dat conservatoriumstudenten en pas afgestudeerden weinig kennis hebben over ondernemerschap. Met de uitkomsten en de wens van deze doelgroep heb ik een onderneming ontwikkeld: het Community Café.
Het Community Café organiseert een keer in de twee weken sessies over artistiek ondernemerschap voor conservatoriumstudenten en pas afgestudeerden met als waarden:
- Persoonlijke ontwikkeling op het gebied van artistiek ondernemerschap
- Kennis en vaardigheden direct toepassen op de eigen beroepspraktijk
- Specifiek gericht op de beroepspraktijk van conservatoriumstudenten
- Toegankelijk en laagdrempelig
- Nieuwe mensen binnen en buiten het conservatorium leren kennen om je netwerk op te bouwen

Artist statement

Al jong begon ik met het maken van muziek. Tijdens het spelen in orkesten werd er bij mij naast de liefde voor muziek ook iets anders aangewakkerd: de liefde voor organiseren. Deze combinatie heeft zich ontwikkeld tot doen wat ik het liefste doe: het produceren van concerten en events met betrekking tot de muziekstijlen klassieke muziek, jazz en world.

In de afgelopen jaren heb ik me ontwikkeld als producent in de muzieksector. Ik vind het belangrijk om te weten wat er speelt in de sector, zodat ik jonge musici (en makers) kan ondersteunen om hun artistieke doelen te behalen. Mijn afstudeeronderzoek heeft me erbij geholpen om me beter te kunnen verplaatsen in jonge musici en wat zij nodig hebben in hun beroepspraktijk.

Ambities

Over vijf jaar werk ik als creatief producent bij een concertzaal of muziekgezelschap.

Geleerd tijdens de studie

Tijdens de opleiding Kunst en Economie heb ik geleerd hoe belangrijk het is om creativiteit in te zetten in organisaties. De lessen over enerzijds financieel management, cultureel ondernemerschap en recht en anderzijds creatieve maakprocessen zorgen ervoor dat ik nu een brug kan slaan tussen de creatieve en zakelijke wereld.