Ander thema

Urban Taboes

The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter
Mijn eindwerk focust zich op het ontwikkelen en implementeren van een innovatief evenement genaamd Urban Taboes, gericht op het versterken van de urban muziekscene in Zwolle. Dit project combineert mijn passies voor muziek- en eventmanagement.

Urban Taboes is ontstaan vanuit een persoonlijke fascinatie voor urban en hiphop muziek, en een verlangen om evenementen te organiseren die culturen samenbrengen. Het doel was om een dynamisch en inclusief platform aan te bieden dat de diversiteit van urban muziek en cultuur vertegenwoordigt en lokale talenten ondersteunt.

Een uniek aspect van Urban Taboes is de diepgaande betrokkenheid van de community. Een groep van zeven personen, bestaande uit lokale vormgevers, dj's en nachtcultuurveteranen, wordt nauw betrokken bij de organisatie en uitvoering van het evenement. Deze betrokkenheid zorgt ervoor dat het evenement authentiek is en goed aansluit bij de doelgroep. De eerste piloteditie van Urban Taboes vindt plaats in september 2024.

Urban Taboes is een duurzaam platform voor culturele inclusiviteit en gemeenschapsbetrokkenheid in Zwolle. Dit project weerspiegelt mijn passie voor muziek en mijn inzet voor het versterken van de culturele dynamiek van mijn stad .

Artist statement

Ik ben een innovatieve en creatieve denker, altijd gericht op oplossingen. Ik hou me graag bezig met sociaal-maatschappelijke vraagstukken en vind het leuk om culturen samen te brengen. Als maker in de danswereld spreken zowel de zakelijke als de creatieve kant van de creatieve industrie mij aan, vooral in de sectoren muziek en evenementen. Mijn doel is om met mijn werk mensen te verbinden en bij te dragen aan een inclusieve en inspirerende samenleving.

Ambities

Ik zie mijn toekomst in de muzieksector, waar ik niet alleen creatief wil meedenken over de carrières van artiesten, maar hen ook wil ondersteunen en begeleiden in hun groei. Daarnaast trekt de eventsector mij enorm aan, omdat ik het geweldig vind om evenementen te organiseren. Mijn passie ligt bij talentontwikkeling en het helpen van artiesten om hun volledige potentieel te bereiken. Ook wil ik mijn werk in de danswereld voortzetten. Mijn ultieme ambitie is om als inspirerende professional bruggen te slaan tussen muziek, dans en evenementen, en zo een positieve en blijvende impact te maken op de creatieve industrie.

Geleerd tijdens de studie

Tijdens mijn opleiding Kunst & Economie aan de HKU heb ik veel waardevolle vaardigheden en inzichten opgedaan. Ik ontdekte hoe ik mijn creativiteit kan combineren met zakelijke strategieën om succesvolle projecten op te zetten. Deze studie gaf me een goed begrip van de culturele sector en de werking van de creatieve industrie.

Ik ontwikkelde sterke managementvaardigheden, zoals projectmanagement, teamcoördinatie en effectieve communicatie. Daarnaast leerde ik innovatieve ideeën te ontwikkelen en om te zetten in haalbare projecten. De focus op ondernemerschap leerde me hoe ik mijn eigen creatieve ideeën kan omzetten in duurzame ondernemingen.

Door stages en samenwerkingsprojecten deed ik praktische ervaring op, wat mijn netwerk en professionele vaardigheden verder versterkte. Deze mix van theorie en praktijk heeft me goed voorbereid op een veelzijdige carrière in de creatieve sector.