Ander thema

Untitled_23

The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter
Mijn creativiteit en ik zijn kwetsbaar, al zo lang ik me kan herinneren. Tijdens het vormgeven van mijn afstudeerproject liep ik hier tegenaan. Ik had hoge verwachtingen, en deze moesten nagestreefd worden. Ik belemmerde mezelf, zoals ik vroeger ook al deed. Ik stopte als klein meisje met tekenen, omdat het niet perfect genoeg was en hield mezelf tegen uit angst om het verkeerde te doen. Thuis was de plek waar alles oké was, er geen goed of fout bestond en ik kon doen en laten wat ik wilde. Vooral op mijn eigen kamer, die ik altijd zelf mocht inrichten.

Dit is eigenlijk altijd zo gebleven, ook nu ik niet meer bij mijn ouders thuis woon, maar in een klein studentenkamertje. Dit kamertje is echt mijn eigen veilige plekje, vol met alle rare dingen die bij mij horen. Als pronkstuk staat er in mijn kamer een kast, vol met spulletjes. Mijn rariteitenkabinet, wunderkammer, museum of oddities of hoe je het ook wil noemen. Al deze spulletjes heb ik op een andere manier verkregen, en hebben allemaal een eigen verhaal. Ze passen bij elkaar omdat ze bij mij passen. Mijn kast is mij erg dierbaar, hier mag eigenlijk niemand aankomen.

Deze kast heb ik nagemaakt als een ruimtelijk zelfportret. De kijker komt even bij mij thuis op bezoek, waar alles mag en er geen regels zijn. De kast is volledig van latex gemaakt, oogt fragiel maar is juist tactiel. Je mag de kast aanraken, de spulletjes anders neerzetten. Je mag bij mij komen spelen, weer even kind zijn.

Artist statement

Mijn werk begint altijd vanuit mijzelf. Ik kan gefascineerd raken door alledaagse dingen, en zoek hierin altijd naar de relatie met mijzelf. Mijn werk is persoonlijk en ligt dicht bij mij. Of dat nou iets is wat ik op straat heb zien gebeuren, iets wat op het nieuws is geweest of in mijn persoonlijke leven speelt. Er is altijd een achterliggend verhaal, of dat nou iets groots of iets kleins is. Het is doordacht, maar oogt speels en bijna kinderlijk. Mijn werk is helemaal Puck.

Ambities

Ik wil met mijn werk de kijker blijven prikkelen, of dat nou met een glimlach of een traan is. Ook zou ik graag mezelf nog verder ontwikkelen, als maker en als mens. Meer leren over mijzelf, mijn processen en mijn doelen. Ik wil graag op een plek terechtkomen waar ik me thuis voel, mezelf kan zijn. Waar dat is of hoe die plek eruit ziet en wat ik daar mag doen, daar heb ik nog geen idee van, maar ik kan niet wachten om dit verder te ontdekken!

Geleerd tijdens de studie

Vertellen wat ik tijdens deze studie heb geleerd vind ik altijd lastig, omdat het niet iets concreets is zoals bij andere studies. Ik ben in de afgelopen vier jaar gegroeid als maker en als persoon. Ik heb de kans gekregen om binnen een veilige omgeving verschillende materialen, technieken en werkwijzen te ontdekken, wat enorm waardevol is. Ik heb geleerd waar mijn fascinaties liggen, en hoe ik aan de hand van verschillende methodes deze dingen om kan zetten tot een ontwerp dat dicht bij mij ligt.