The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter
volgt

Artist statement

Via mijn schilderijen vermeng ik mijn eigen impressies en herinneringen met anonieme beelden. Hiervoor gebruik ik beelden die ik vind via sociale kanalen, found footage en internet. Daarnaast gebruik ik ook eigen gecreëerd materiaal.
Het is belangrijk dat mijn schilderijen suggestieve voorstellingen worden waarbij scherptediepte een belangrijk element is, en de compositie onconventioneel wordt afgesneden waardoor ze gelijkenis met filmstills vertonen.

Inspiratie voor mijn werk haal ik uit gebeurtenissen uit mijn eigen leven, dagdromen en intuïtie. Tijdens het maakproces vermeng ik beelden uit verschillende bronnen met elkaar en haal ik ze uit hun context. Daarmee schep ik in het schilderij een nieuwe werkelijkheid die balanceert tussen waarneming en fantasie. Deze geschilderde beelden kunnen vertrouwd aanvoelen door de mate van naturalisme en alledaagse eigenschappen.

Met mijn werk probeer ik de voortdurende uitwisseling van mijn dagelijkse indrukken te ordenen en tot stilstand te brengen. Door deze combinatie van verschillende werkelijkheden wordt er een spanning opgeroepen: hoe vind je daar als kijker je plaats in?

Ambities

Gedurende deze opleiding ben ik erachter gekomen dat ik mijn makerschap nog verder wil verkennen en verfijnen. In het komende academische jaar zal ik daarom mijn studie voortzetten in de richting van Beeldende Kunst.

Geleerd tijdens de studie

Door Fine Art and Design in Education te volgen was ik in staat om me niet op één, maar twee vlakken te ontwikkelen. Naast dat ik leerde om educator te worden en leerlingen te onderwijzen op het gebied kunsteducatie, vond ik ook mijn stem als maker.

Overzicht van publicaties / exposities / prijzen / concerten / voorstellingen etc.

2023 JONGE MAKERS - Winnaar open call Kunstuitleen, Utrecht
2022 BUITENBEELD - Expositie in de Nijverheid, Utrecht
2021 TOEVLUCHT - Expositie in de Havenloods, Utrecht

Hoe kan het educatieprogramma van het Nederlands Film Festival op het gebied van het voortgezet onderwijs verbeterd worden?

Tijdens mijn recente stage heb ik de wereld van filmeducatie verkend. Vanuit mijn persoonlijke ervaring ben ik mij al snel bewust geworden van het belang hiervan: mijn denken is sterk visueel georiënteerd en terugkijkend op mijn middelbare schooltijd herinner ik me dat ik vaak afbeeldingen of video's gebruikte om de lesstof beter te onthouden. Bovendien hebben films mijn perspectief op de wereld veranderd. Ze hebben me in staat gesteld door de ogen van anderen te kijken en ik ben in aanraking gekomen met thema's die mij voorheen onbekend waren. Dit heeft me geholpen om uit mijn eigen 'bubbel' te stappen en veel te leren van films.

Tijdens mijn stage bij het Nederlands Filmfestival (NFF) werd duidelijk dat het huidige educatieprogramma, dat de afgelopen jaren ongewijzigd is gebleven, aan vernieuwing toe was. Op basis van mijn onderzoek heb ik advies uitgebracht voor het nieuwe educatieprogramma van het Nederlands Film Festival. Naar aanleiding van dit advies kreeg ik de kans om enkele opdrachten te ontwikkelen voor mijn afstudeeronderzoek. Ik heb deze lessen getest met mijn doelgroep en uiteindelijk succesvol afgerond.